Mechelen maakt zich op voor Warm Welkom Weekend

Shopping

Warm Welkom Weekend met Koopzondag

Handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken organiseert het weekend van vrijdag 5 tot en met zondag 7 maart het Warm Welkom Weekend. Tijdens dit weekend stellen de Mechelse handelaars naar goede gewoonte hun nieuwe collectie voor en leggen ze hun klanten extra in de watten. Daarnaast lanceert Mechelen MeeMaken een nieuwe postkaart, kan je deelnemen aan een leuke winkelwandelzoektocht en zijn er Mechelenbonnen te winnen.

Warm Welkom Weekend Mechelen
Warm Welkom Weekend Mechelen met Koopzondag (Archieffoto buiten Corona)
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Koning winter laat zich dit weekend voelen, maar wees maar zeker dat het een weekend wordt in Mechelen. Ligt het niet aan de nieuwe lentemode, dan wel aan de ontvangst van de Mechelse handelaars. Dikke winterjassen, warme laarzen en truien maken plaats voor de nieuwe, frisse lentecollecties. Flaneer door de winkelstraten en laat je zowel op vrijdag, zaterdag als zondag verrassen door het vele leuks dat de Mechelse handelaars voor je in petto hebben.

Mechelse Postkaarten

Onze handelaars ontvangen hun klanten op een warme en veilige manier. Daarnaast proberen we ook nu toch voor wat extra animo te zorgen. We delen een nieuwe postkaart uit aan klanten die ze ook zelf kunnen opsturen en zo laten weten naar welke activiteiten in Mechelen ze uitkijken, eens ze weer mogelijk zijn. Verder is er nog een leuke activiteit met de winkelwandeltocht. En op onze sociale media lanceren we wedstrijden waaraan shoppers kunnen deelnemen en Mechelenbonnen kunnen winnen”, klinkt het bij Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Het Warm Welkom Weekend is een uitje om naar uit te kijken en om van te genieten in het mooie kader van onze Mechelse binnenstad. Nadien ga je voldaan en tevreden naar huis met je nieuwe aankopen.  De Mechelse handel zorgt ervoor dat je veilig in Mechelen kan shoppen en genieten.

Warm Welkom Weekend Mechelen MeeMaken Handelaarsvereniging
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het Warm Welkom Weekend is een traditie in Mechelen. Ook tijdens deze bizarre coronaperiode is het belangrijk dat dit shoppingweekend doorgaat. Grootse evenementen kunnen nog niet, maar toch wordt alles in het werk gesteld om de klanten extra in de watten te leggen. Zaterdag is er bovendien nog de markt. Er valt dit weekend dus heel wat te beleven. Een ideaal moment om naar Mechelen af te zakken en ook om Mechelenbonnen te besteden die nog niet gebruikt zijn. Zowel zaterdag en zondag zorgt onze Shoppping Shuttle voor veilig vervoer van en naar het stadscentrum”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Winkelwandelzoektocht

Op zoek naar een leuke activiteit die je met je kinderen kan ondernemen? Dan suggereren we graag de winkelwandelzoektocht ‘Hippo zoekt opkikkertje’. In samenwerking met Sjarabang vzw kan je in vele Mechelse handelszaken kleurrijke nijlpaarden en kikkers ontdekken. De Mechelse handelaars geven met plezier twee beelden weg!

Wat moet jij daarvoor doen? Vul het wedstrijdformulier in en deponeer het in de witte brievenbus van Visit Mechelen (Vleeshouwersstraat 6). Het wedstrijdformulier kan je vanaf woensdag 3 maart

Winkelwandeltentoonstelling ‘Hippo zoekt Opkikkertje’ bij Mechelse handelaars
Video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

downloaden op https://shoppenin.mechelen.be/warm-welkom-weekend-2021. Deelnemen kan tot en met 30 april 2021.

Shoppen op zondag

Geen tijd om op vrijdag en zaterdag te winkelen ? Voor de middenstanders geen probleem want ook op zondag openen ze met plezier hun deuren. Je bent er van harte welkom tussen 13.00 en 18.00 uur. De deelnemende Mechelse winkelstraten zijn Bruul, Botermarkt, IJzerenleen, Geitestraat, Borzestraat, Blauwhondstraat, Guldenstraat, Korenmarkt, Hoogstraat, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Graaf Van Egmontstraat, Veemarkt, Befferstraat.

Warm Welkom Shopping Weekend Mechelen
Archieffoto Verschueren Eddy 5Mechelen op zijn Best)
Warm Welkom Shopping Weekend Mechelen
Archieffoto Verschueren Eddy 5Mechelen op zijn Best)

Shopping Shuttle

De gratis pendeldienst Shopping Shuttle brengt je op een comfortabele en veilige manier naar het winkelcentrum en weer terug. Op zaterdag rijdt de shopping shuttle van 9.00 tot 19.00 uur, en op zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

Online winkelen

Vele lokale handelaars hebben ook webshops waar je 7 dagen op 7 naar hartenlust kan winkelen. Steun onze Mechelse handel en horeca en koop lokaal.  Op de website

www.hamstereninmechelen.be vind je een overzicht van de (meeste) webshops.

Nog een tip: volg Shoppen in Mechelen op Facebook en Instagram. Op deze kanalen worden wedstrijden gelanceerd waaraan shoppers kunnen deelnemen en Mechelenbonnen winnen.

Veilig corona shoppen

Dankzij de 10 gouden regels van shoppen in Mechelen, kan je volop genieten van je dagje shoppen tijdens het Warm Welkom Weekend. 

  1. Hou voldoende afstand van elkaar.
  2. Winkel alleen, maar sta open voor een babbeltje onderweg.
  3. Geef eens een complimentje aan je favoriete handelaar.
  4. Betaal contactloos.
  5. Doe aan takeaway: haal een lekkere koffie of snack onderweg.
  6. Draag je mond-neusmasker in de Mechelse binnenstad.
  7. Kijk voor je vertrekt op onze webcams of het niet te druk is in de stad. Stel je bezoek desnoods even uit.
  8. Snuif wat cultuur op.
  9. Vergeet je herbruikbare winkeltas niet.

      10. Op zoek naar openbare toiletten? Je vindt er op Grote Markt, Haverwerf en in de Hallestraat. 

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *