Toerismeboot Malinska 3 100 % elektrisch

Rederij Malinska breidt elektrische vloot uit

Evenementen Toerisme

Sinds 2006 duurzaamste rederij in België

De Malinska 3 is een 100 % elektrische boot voor dagjestoeristen en citytrippers die Mechelen op de Dijle willen ontdekken. Vandaag kent de stad Mechelen immers een enorme boost door een stijgend binnenlands toerisme en dit leidde tot de noodzaak om een bijkomende stads rondvaartboot te lanceren.

De 100 % elektrische boot Malinska 3 is de nieuwe aanwinst van Rederij Malinska in de stad Mechelen
Foto Rederij Malinska

Ondanks de bijna twee jaar van inactiviteit door COVID-19 is Rederij Malinska niet bij de pakken blijven zitten en investeert het in een verdere uitbreiding van het toeristisch aanbod. Het is Schepen van Toerisme Björn Siffer die het peterschap van de Malinska 3 op zich neemt.

Rederij Malinska vaart 100 % elektrisch

Deze nieuwe 100% elektrische boot beschikt over 35 zitplaatsen, met opnieuw een mooi en conviviaal interieur. Gezien de zeer beperkte doorvaarthoogte onder de Kraanbrug is ook dit weer een open boot. Dat geeft passagiers het grote voordeel van een vrij en onbeperkt uitzicht op al het moois dat er langs de Dijle te zien is. Dankzij de aanwezigheid van een koelkast, kunnen gasten genieten van een drankje aan boord.

Toerismeboot Malinska 3 100 % elektrisch
Toerismeboot Malinska 3 is 100 % elektrisch
Foto Rederij Malinska

In januari 2020 werd het eerste elektrische bootje in Brugge geïntroduceerd en dat was wereldnieuws op nationale televisie- en radiozenders.  Walter en Stephan van Rederij Malinska uit Mechelen zetten vandaag de puntjes op de i.

Reeds meer dan 15 jaar is Rederij Malinska de enige rederij met een volledige vloot van 100% elektrisch aangedreven stadsrondvaartboten. Sinds 2006 is dan ook Rederij Malinska, samen met de stad Mechelen,  een voorloper van een duurzaam en ecologisch toeristisch aanbod”, aldus de zaakvoerders.

Rederij Malinska beschikt dus over een 100% elektrische vloot (en dus zelfs niet hybride) en is voorloper op dit vlak in België.

We zijn dan ook bijzonder verheugd dat Björn Siffer, Mechels schepen van toerisme en cultuur, het peterschap van Malinska 3 op zich wil nemen. Het is mede dankzij hem en de goede werking van Visit Mechelen dat Mechelen meer en meer een gegeerd doel is voor dagjestoeristen en citytrippers.”

Schepen van Toerisme Björn Siffer aanvaard het peterschap van Malinska 3
Foto rederij Malinska

Florerende bestemming

Geboren als nederzetting aan de linkeroever van de Dijle groeide Mechelen uit tot een bloeiende handelsstad in de late middeleeuwen en de florerende bestemming die ze vandaag is“, vertelt schepen Björn Siffer. “Met de nieuwe stadsrondvaartboot breiden we ons toeristisch aanbod voor zachte buitenrecreatie verder uit. We doen dit trouwens op een milieuvriendelijke manier met een 100% elektrische vloot. Onze stad is een waterstad en de Dijle geeft een unieke blik op de rijke geschiedenis en de hedendaagse troeven. Mechelaar of toerist, een rondvaart moet je zeker eens gedaan hebben.”

Bootjevaren in Mechelen is een feest

Rederij Malinska vaart dagelijks, dus 7 op 7, uit op de Dijle in Mechelen, en dit tot en met de herfstvakantie. De Malinska 3 is ook dagelijks beschikbaar voor privévaarten voor groepjes en groepen die iets leuks, iets extra willen. Zo denk ik aan teambuilding, als aperitiefbootje voorafgaand aan een etentje, als verrassingstocht bij een pensioenfeest, familiefeest, vrijgezellenevent of gewoon als uitstap.

Video uit het archief inclusief boottocht Rederij Malinska
Video Verschueren Eddy

Daarnaast zijn er nog de ‘speciale tochten’ die Rederij Malinska de afgelopen jaren succesvol lanceerde, die perfect passen bij deze nieuwe boot. Ik zet ze voor u op een rijtje.

De rondvaart “oep ze Mechels” met live gids in sappig Mechels dialect inclusief allerlei leuke anekdotes, een liedje, een grap, …. Plezier verzekerd. De muziekboot waarbij de commentaar vervangen wordt door een zeer charmante zangeres die live een aantal gevarieerde chansons ten beste brengt. En dan is er nog het ‘Huwelijksbootje’ en de succesformule “Mechelen by Night”.

Wat is er mooier dan een rustgevende boottocht op de Dijle op een zomerse avond, met een hapje en een drankje en een streepje muziek… Meer info https://www.bootjesinmechelen.be/

Tekst en foto’s Rederij Malinska

2 thoughts on “Rederij Malinska breidt elektrische vloot uit

 1. Beste,
  Kan men ook leren varen met de malinska?
  Als reserve personeel of zo ?
  Misschien een stomme vraag maar het kwam ineens in mij op.
  Groeten
  Roger

  1. Hey Roger, daar heb ik geen antwoord op. Vermoedelijk moet je daar een opleiding voor volgen; Misschien een mail sturen naar Malinska ter informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *