Tall Ships Races Antwerpen 2022

Tall Ships Races en Bollekesfeest Antwerpen

Evenementen

Bezoek unieke zeilschepen aan de Schelde

Het komende weekend van 22 tot 25 juli meren 43 van de prachtigste zeilschepen ter wereld aan in Antwerpen voor de Tall Ships Races 2022. Dat de zeilwedstrijd aanmeert in Antwerpen is dankzij de organisatie door de stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges. Het evenement is in samenwerking met Balthazar Events en tal van sponsors en partners. #tallshipsraces #antwerpen #zeilschepen #bollekesfeest

Tall Ships Races Antwerpen 2022
Tall Ships Races Antwerpen 2022
Foto Stad Antwerpen

Het zal in ieder geval een super druk weekend worden in de Sinjorenstad. Er worden zo’n 500.000 bezoekers verwacht. De Tall Ships Races worden samen met het populaire Bollekesfeest georganiseerd. De extreme hitte is voorbij, het ideale weerbeeld dus om vier dagen te feesten.

Wat is er allemaal te doen ?

Uiteraard kan u heel wat schepen bezoeken. Deze liggen voor anker aan de Kaaien, in het Bonapartedok, Willemdok, Verbindingsdok en Kattendijkdok. Aan het Havenhuis zal een evenementenplein u verwelkomen voor een hapje en een drankje. Het MAS ontbreekt uiteraard niet op de kalender waar een bezoek aan Ecopolis zeker een aanrader is. Verder kan u aan de Napoleonkaai snuisteren doorheen de Maritieme Markt. Heb je extra dorst dan staan de deelnemers van het Bollekesfeest voor u klaar op de Grote Markt en de Groenplaats met het grootste terras van ‘t Stad.

Voorlopig plan van de Tall Ships Races 2022
Foto Stad Antwerpen

Kunnen je voeten na het bekijken van de schepen het nog aan, waag je dan zeker tussen het dansfeest. Op verschillende locaties zijn er verschillende muzikale live optredens. Aan het Havenhuis op het Zaha Hadidplein barst het feestje vrijdagavond al los met een heuse I love the 90’s-party waarbij 2 Fabiola, 2 Unlimited en Sylver met DJ Wout de boel op stelten zetten. Op zaterdag is er voor elk wat wils op het Zaha Hadidplein, met de Break Free Queen Tribute Show, Cookies And Cream en Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob. Op zondag is het familiedag met een optreden van Kapitein Winokio voor de allerkleinsten, en zijn er verder ook optredens van Lady Linn, The Starlings, Les Truttes en tot slot Robert Falcon. Ook op het Steenplein is de ambiance verzekerd, met op vrijdag een afterwork party door The Love Below en op zaterdag en zondag optredens van DJ Papa Mojito, Eagl, Les Inconnus, Cream Colored Ponies en vele anderen. Op zondag zorgt radio Minerva voor een heuse thé dansant, voor iedereen die graag de benen losgooit.

Crew-Parade Tall Ships Races door Antwerpen
Foto GVA

Zaterdag blijven de evenementen doorgaan met in de namiddag een crew-parade in uniform van de internationale bemanning. ‘s Avonds is er dan een fantastisch vuurwerk op het water. 

Antwerpen is voor de 7de keer gaststad van de Tall Ships Races. Meer info over deze evenementen via onderstaande links
https://tallships.antwerpen.be/

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s Stad Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *