ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael verkoeling dieren

Extra verfrissing in ZOO Antwerpen

Dieren Toerisme

Heet, heter, heetst ! We zoeken de komende dagen allemaal een plekje in de schaduw. Met temperaturen tot 40 graden celsius zorgen ze in dierentuin ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael voor een extra frisse douche en een ijsje op het menu voor de dieren. De ijsjes zijn rijkelijk voorzien van insecten of heerlijke sprotjes, met rode biet of boordevol fruit. Het zorgt niet alleen voor verkoeling maar is tegelijkertijd een verfrissende verrijking van formaat. Gorilla’s, zeehonden, stokstaartjes of buffels, ik hoef je niet te zeggen dat iedereen ervan smult.

Ook de zeehonden lusten een vis-ijsje onder tropische temperaturen in de dierentuinen
Foto Jonas Verhulst

Voor de dierenverzorgers is het geen enkele moeite om voor extra verfrissing te zorgen. Om deze tropische zomer temperaturen door te komen staat net als bij de mensen een ijsje bovenaan de wenslijst. Deze extra verfrissende toetjes houdt terwijl ook de dieren bezig. 

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael verkoeling dieren
ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael verkoeling dieren
Foto Jonas Verhulst
Dieren worden extra verkoeld met ijsjes in ZOO Planckendael en ZOO Antwerpen

Door deze vorm van verrijking of enrichment kunnen de dieren hun vaardigheden uitoefenen en iets nieuws ontdekken. Dat is in eerste instantie goed voor de dieren en bijzonder fijn om te zien. 

Tekst, foto’s en video ZOO Antwerpen en ZOO Placnkendael en Jonas Verhulst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *