Zomerkermis mechelen

Mechelse Zomerkermis van start onder hete zon !

Economie Evenementen Geen categorie Kinderen Toerisme

De jaarlijkse Julifoor of zomerkermis ging op woensdag van start op de Grote Markt. Onder een stralend blauwe hemel en verschroeiende zon opende Bellemadam Myriam Sips aan de voorgevel van het Mechelse stadhuis de foor. Van woensdag 29 juni tot en met maandag 11 juli openen de kermisattracties van 14 tot maximum 23 uur.

De Bellemadam opent aan het stadhuis de Julifoor of Zomerkermis van de stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Traveltopper)

Kermiskramer en voorzitter van de foorkramers Steve Severeyns is tevreden en wil de coronaperiode zo snel mogelijk vergeten. Met een delegatie van schepenen, waarnemend burgemeester Alexander Vandersmissen en foorkramers werd de kermis officieel geopend. 

Kermis in De Zomer is van Mechelen

De julifoor is naar traditie de start van de zomervakantie en De Zomer is van Mechelen. Het eerste weekend zal Mechelen met de kermis, Parkpop, de solden met zondagsopening van de winkels en tal van andere evenementen dan ook bruisen van het leven. Ik hoef het u niet te vertellen dat een vrije zitplaats bemachtigen op één van de vele horeca terrassen dan ook een kwestie van geluk was en zal zijn want de weersvoorspellingen de komende weken zijn gunstig..

Zomerkermis stad Mechelen
De zomerkermis of Julifoor in de Vlaamse stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Traveltopper)
35 attracties op de Zomerkermis van Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Traveltopper)
Lunapark op Zomerkermis Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Traveltopper-Mechelen)
De ‘Booster’ als kermisattractie in de stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Traveltopper – Mechelen)

De foorkramers zijn verheugd dat de Mechelse kermis terug de traditionele opstelling heeft en komen maar al te graag naar hun zeggen naar de ‘betere kermis’. De lunaparken, kindermolens, eendjes vissen, schietkramen, de rups, … en voor de eerste keer in onze stad de ‘Booster opgesteld aan het postgebouw. Een snel ronddraaiende attractie die een hoogte bereikt van 45 meter en dit met een Speed XXL snelheid van 130 km en 5 G-kracht. 

Kermis is niet enkel ten volle genieten op de 35 attracties maar ook smullen van frieten, appelbeignets en smoutebollen. Dit jaar mochten we de eerste goudgeel gefrituurde smoutebollen proeven aan het ‘Booms Gebak’. 

Smoutebollen smullen op Zomerkermis Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Traveltopper – Mechelen)
Majorettekorps ‘Va et Vient’ op Zomerkermis of Julifoor stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Traveltopper – Mechelen)

Op een kermis is altijd wel iets te beleven. Voor extra sfeer en gezelligheid zorgden de meiden van het majorettekorps ‘Va et Vient’. Lokaal talent, uitgedost in mooie blauwe pakjes die de kermisbezoekers weten te plezieren met uitdagende danspasjes.

Net als voorgaande edities is er op donderdag 30 juni tussen 13 en 15 uur een ‘prikkelarm moment. Flikkerende verlichting wordt dan uitgeschakeld. Op woensdag 6 juli is het familiedag met kortingen en animatie. Op 11 juli is er vanaf 15 uur een ontmoeting met ‘Paw Patrol’ waarmee de laatste kermisdag zal afsluiten.

Video Verschueren Eddy (Traveltopper)

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy (Traveltopper-Mechelen) #kermisplezier #kermismechelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *