Gouden Carolus Collector's item 2022

Mechelse Begijnen op Gouden Carolus Collector’s Edition 2022

Economie

Ieder jaar krijgt een artiest carte blanche om een ontwerp te maken voor de drie literfles Gouden Carolus Classic, het collector’s item van Brouwerij Het Anker. Dit jaar prijkt ‘het Klapgat’ op de fles. Dit is het smalle straatje achter de Mechelse Sint-Janskerk waar mensen na de mis bleven nababbelen (‘klappen’ in het Mechels). Illustratrice Veerle Hildebrandt goot de bekende Mechelse plek en de Begijnen in een ontwerp. Daarmee brengt ze ode aan straffe vrouwen met grote dromen.

Gouden Carolus Collector's item 2022
Gouden Carolus Collector’s item 2022 door Illustratrice Veerle Hildebrandt
Foto Het Anker

Oprichting brouwerij door de Mechelse Begijnen

Onze brouwerij werd in de middeleeuwen gesticht door de begijnen. Ze brouwden hier bier in hun krankenhuis omdat water niet drinkbaar was. Het is dus niet meer dan logisch dat zij een plekje krijgen in de reeks Collector’s Edition van ons bekendste bier,” zegt Charles Leclef, eigenaar van Brouwerij Het Anker.

Gouden Carolus Collector’s Edition 2022
Foto Het Anker

Trots op Mechelse vrouwen

Ook Veerle Hildebrandt, de Mechelse illustratrice die de fles dit jaar ontworpen heeft, vindt de begijnen inspirerend: “Begijnen waren echte onderneemsters. Door de handen in elkaar te slaan, verdienden ze hun eigen kost én bouwden ze mee aan de toekomst. Dat was toen niet vanzelfsprekend. Toch behielden ze ook elk hun eigenheid. Met mijn ontwerp wil ik niet alleen de begijnen, maar bij uitbreiding alle Mechelse onderneemsters eren: hun visie en grote dromen doen de stad groeien.”

Beperkte uitgave Collector’s Edition 2022

Zoals ieder jaar is het aantal flessen van de Collector’s Edition beperkt: er werden 2.000 flessen geproduceerd. Die zijn te koop in de betere drankenhandel en de brouwerijwinkel in Mechelen.

Tekst en foto’s Brouwerij Het Anker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *