40 jaar Speelgoedmuseum Mechelen

Hiep Hiep Hoera ! Speelgoedmuseum viert 40ste verjaardag

Economie Erfgoed Kinderen

Het Speelgoedmuseum Mechelen blaast 40 kaarsjes uit. Dit laten ze niet onopgemerkt voorbijgaan. Om dit te vieren, organiseren ze op zaterdag 23 en zondag 24 april een groot verjaardagsfeest!

Speelgoedmuseum Mechelen viert zijn 40ste verjaardag
Foto Verschueren Eddy (Facebook)
Speelgoedmuseum mascotte Nicky
Foto Speelgoedmuseum Mechelen

Het Speelgoedmuseum is voor mij als blogger een vaste waarde. Ik heb dan ook al diverse artikelen geschreven en er vlog reportages over gemaakt. Het Speelgoedmuseum in de Nova-toren heb ik dan ook mee zien groeien tot wat het vandaag is. Het is Jef Heylen die veertig jaar geleden mee aan de wieg stond bij de geboorte van dit unieke museum.

Telkens ik binnenstap in deze wondere droomwereld van speelgoed, wordt ik met open armen ontvangen. Zeg nu eerlijk, wie onder ons wil niet tot het einde van zijn loopbaan met speelgoed bezig zijn. Door de loop der jaren heen is speelgoed niet enkel een gebruiksvoorwerp maar ook erfgoed geworden. Is het de job van je leven ? Dat weet ik niet maar de stralende gezichten van de 12 vaste medewerkers ondersteund door heel wat enthousiaste vrijwilligers spreken boekdelen.

Grootste Speelgoedmuseum van Europa

Als Mechelaars mogen we trots zijn dat wij het grootste privé Speelgoedmuseum van Europa hier in de Dijlestad op de kaart gezet hebben. Naar de toekomst toe is het bestaan van dit speelgoedland in ieder geval verzekerd. Met enig uitstel zal binnen enkele jaren het Speelgoedmuseum verhuizen van Nekkerspoel naar een nieuwe stek in het hypermoderne nieuwe treinstation in aanbouw. Dit zal een hele opgave zijn wetende dat de collectie intussen zo’n 35.000 stuks bevat.

40 jaar Speelgoedmuseum Mechelen
40 jaar Speelgoedmuseum Mechelen interview communicatieverantwoordelijke Eefje Boonen
Foto Verschueren Eddy (Instagram)

Mascotte Nicky viert mee !

Nicky is al 40 jaar de mascotte en het gezicht van het Speelgoedmuseum. Zij heeft dan ook het speelgoed met de jaren zien evolueren. De kinderen van gisteren zijn vandaag de grootouders, die dan op hun beurt de kleinkinderen meebrengen. En dat is net één van de sterke punten van een uniek museum als dit, dat de oudere en jonge generatie elk hun verhaal over het speelgoed kunnen delen. De verschillende generaties kunnen dan ook heel wat dingen samen doen.

Volg het Ganzenbord door het Speelgoedmuseum
Foto Verschueren Eddy (Twitter)
Loop mee door het Ganzenbord en ontdek aldobbelend 40 jaar Speelgoedmuseum
Foto Verschueren Eddy (YouTube)

Het verjaardagsfeest !

Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis is er een ganzenbord met welgeteld 40 vakjes uitgewerkt. Communicatieverantwoordelijke Eefje Boonen vertelt me dat gidsen je al dobbelend mee door de verschillende afdelingen loodsen. Zo zal je als bezoeker een Playmobil Bingo kunnen spelen, leren bikkelen in het schilderij van Pieter Bruegel, …. En zeker niet onbelangrijk is het ontdekken van heel interessante weetjes.

Het Speelgoedmuseum kijkt dan ook reikhalzend uit naar het verjaardagsweekend waar ze u graag verwelkomen en vooral 4 tot 9 jarige ‘feestplanners’ hierbij betrekken om het tot een onvergetelijk feest te maken. Meer info op http://www.speelgoedmuseum.be/.

Kijk naar deze en andere video’s op mijn YouTube kanaal. Blijf me volgen door u gratis te abonneren
Video Verschueren Eddy

Tekst en foto’s Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best/Samen op weg met Eddy)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *