Kevin Goos en Veronique Smolders organiseren Feestweekend 3 jaar De Vleeshalle

De Mechelse Vleeshalle viert 3de verjaardag

Culinair Economie Toerisme

De Vleeshalle één van de hotspots in Mechelen bouwt een heus feestweekend voor zijn driejarig bestaan. Toen op 19 april 2019 de jonge ondernemers Kevin Goos en Veronique Smolders hun droom van een belevingshal werkelijkheid werd waren de meningen bij de Maneblussers verdeeld. Was een centrumstad als Mechelen wel klaar voor een overdekte markt ? En kijk waar ze vandaag staan ! De Vleeshalle is een ware publiekstrekker, en niet meer weg te denken uit het gezellige winkelcentrum.

Eigenaars Veronique Smolders en Kevin Goos super enthousiast met driejarig bestaan van De Vleeshalle
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Oude Mechelse Vleeshalle wordt Foodmarket

Ik schrijf juli 2017. Ik werd verwacht in een toen nog lege Oude Mechelse Vleeshalle in de Huidevettersstraat. Initiatiefnemers Kevin en Veronique leggen samen met hun interieurarchitecte Anneke Crauwels de plannen op tafel voor een hippe foodmarket. Zij kochten het gebouw van Chris Vanderweyen om er begin 2018 een markthal te openen. Het sympathieke koppel zijn gedreven ondernemers en waren ook toen al niet aan hun proefstuk toe. Zo hebben ze al een aantal Bierfestivals en Gin Festivals georganiseerd in Mechelen. Hun stokpaardje is ongetwijfeld drankencentrale ‘Qualidrinks’ aan de Leuvensesteenweg.

Voorstelling plannen Oude Vleeshal Mechelen door
v.l.n.r Veronique Smolders – Kevin Goos – Anneke Crauwels
(Archieffoto juli 2017)

Ik blik terug op wat Kevin me toen vertelde “Het idee is er twee jaar geleden gekomen, toen we onze winkel gingen vernieuwen. We waren op zoek naar nieuwe ideeën, en na wat brainstormen kwamen we op het idee om af te stappen van het klassieke model van winkelen. We willen naar een beleving in onze winkel met degustaties, en later de mogelijkheid bieden tot wat te eten”.

Om hun ideeën verder uit te werken zijn deze twee supervriendelijke mensen op reis vertrokken door Europa. Op reis en op zoek naar bestaande concepten in binnen- en buitenland, kwamen ze terecht bij de dagelijkse food markets in dorpen en steden.

Het is daar dat we onze ideeën hebben kunnen verzamelen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat ons pand op de Leuvensesteenweg niet geschikt was. Gelukkig kregen we te horen dat de Oude Vleeshal te koop aangeboden werd. Dit is dan ook het ideale pand voor ons unieke concept waar we zelfs tot een totaal beleving kunnen gaan. Dat we er volledig moesten voor gaan hebben we gezien op de eenmalige ‘Mercado’ vorig jaar. Hier waren we direct overtuigd dat de Mechelaar er klaar voor is” vertelt Kevin.

De Vleeshalle vandaag 2022 een culinaire ontmoetingsplaats
Foto Verschueren Eddy (Instagram)
Wereldkeuken in De Vleeshalle Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Twitter)

De Vleeshalle vandaag

Makkelijk hebben Kevin en Veronique het niet gehad. Het was een echte rollercoaster. De opening werd uitgesteld, en ze kregen ook nog is af te rekenen met de corona-lockdowns en dus sluiting van de horeca. Ze blijven echter vechten voor hun droom. En voila, De Vleeshalle is uitgegroeid tot een succes waar niet alleen Mechelaars maar ook bezoekers uit randgemeenten en toeristen een bezoek brengen. Het oorspronkelijke idee van een voedingsmarkt heeft het niet gehaald, maar het huidige concept doet er zeker niet voor onder. Bovendien ondertekenden Kevin en Veronique het charter van Duurzaam Ondernemen.

Vandaag 2022 klokt De Vleeshalle af met 300.000 bezoekers, 150.000 getapte wijntjes en 130.000 frisse biertjes. De Vleeshalle is een ontmoetingsplaats waar je kan proeven van een wereldkeuken of gewoon een gezellige babbel onder vrienden en familie met een frisse pint, een wijntje of koffie met gebak. Bij mooi weer is er sinds 2021 een (verwarmd) buitenterras aan de voorgevel van de Smaakmarkt. Een totale beleving !

De Vleeshalle is de hotspot in het centrum van Mechelen
Foto Verschueren Eddy (YouTube)
Gezellig samen eten en drinken in De Vleeshalle Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Facebook)

Spetterend Feestweekend

Vanaf donderdag 21 april tot en met maandag 25 april organiseert De Vleeshalle een verjaardagsweekend met goede vibes. Kevin en Veronique en de standhouders zijn er in ieder geval klaar voor. Brunch, Expositie, DJ Party’s, Live optredens en zelfs een kooksessie met Lady Chef Sofie Dumont. Geen enkele reden dus om thuis te blijven. Volg via deze link de lijst aan evenementen waar hier en daar gevraagd wordt om te reserveren. 

Ga zeker ook kijken op mijn videokanaal ‘Samen op weg met Eddy’. Mis zeker de video niet met een overzicht van dit feestweekend inclusief interessante interviews. Mis hem niet, abonneer u vandaag nog !

Tekst en foto’s Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *