Het Slippertje in Theater M te Mechelen

Top acteurs maken een ‘slippertje’ in theater M

Kunst en Cultuur Samenleving Vrije tijd

Succesvolle première van Het Slippertje in Mechelen

De premiere van de nieuwe hilarische komedie ‘Het Slippertje’ een eigen productie van theater M was top! Met ‘Het Slippertje’ nemen de acteurs ons mee terug naar de jaren 80. Wie de voorstelling meegemaakt heeft, kan niet ontkennen dat deze vier acteurs hun passie met plezier met iedereen willen delen. De uitbundigheid straalt van hen af, en dat merk je ook bij het publiek, die hen met een lach en al even groot enthousiasme en applaus ontvangt..

Het Slippertje is een theaterproductie van Theater M uit de stad Mechelen
‘Het Slippertje’ is een theaterproductie van Theater M (Mechelen)
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

De Rode Draad in het verhaal een ‘slippertje’

Alles begint met een dagdagelijkse gezinssituatie. Heel herkenbaar, het dagelijkse gekibbel tussen een stel met een 18 jarige puber dochter. Heel wat gekibbel en stressmomenten over wat te dragen op de trouw, op een kasteel. Na 20 jaar is het eindelijk zo ver en trouwt Chantal met haar partner David. Niet getrouwd ! Van wie is de dochter dan ?

Het Slippertje in Theater M te Mechelen
‘Theaterproductie ‘Het Slippertje’ is een leuke parodie uit het dagdagelijkse leven
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Na een twistgesprek tussen Lara (Elise Roels) en ‘mamsi’ Chantal (Helga Van der Heyden) over bloedgroepen stelt dochterlief zich vragen of haar pa David (Christophe Stienlet) wel haar pa is. Haar moeder moet bekennen. Wat is er gebeurd op Aalst carnaval ?  En wie is Jim (Andy Peelman) ?

Komt een slippertje met de uitgeweken Aalstenaar naar Amerika aan het licht ? Zal Lara ontdekken wie haar biologische vader is ? Hoe loopt het af wanneer Jim buiten medeweten om van Chantal plots uit de lift stapt ?

Het Slippertje, een uitstekende vertolking in Theater M
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Op de koop toe kent de vader Jim als zakenpartner die in de watten moet gelegd worden voor een belangrijk contract.  Gaat Jim nu op hotel of blijft hij tegen de zin van moeder in de gastenkamer ?

Sterke cast met top mensen !

Andy Peelman kennen we onder andere van ‘De Buurtpolitie’. In deze theaterproductie laat Andy zijn politie uniform voor wat het is, en kruipt in een strak maatpak. Mede-acteur Elise Roels, uit de populaire serie Thuis, transfereert zich naar een punk girl. Helga Van der Heyden neemt voortreffelijk de moederrol op zich. Een geschoren Christophe Stienlet (David) scheert zich dan weer tot hij een snorretje overhoudt.

Theaterproductie ‘Het Slippertje’ uit Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Streke vertolking door topacteurs in Theater M uit Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Conclusie van het verhaal

Het Slippertje kon mede dankzij een sterke vertolking van top acteurs het publiek in theater M best charmeren. Het eerste deel was een warm lopertje. Na de pauze gingen alle remmen los, en werden de gemoederen in het gezin sterk verhit. Afgewisseld met muziek uit de eighties, zeer grappige momenten en scheldpartijen, kwam de waarheid dan toch aan het licht. Wie van komedie houdt kan ik deze productie, waarin twee Mechelaars mee spelen, ten zeerste aanbevelen.

De theater M productie Het Slippertje is in een regie van Wim Peters en tekst uit de hand van Frans Ceusters.

Meer info op www.theaterm.be

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best. Uw reactie is welkom onderaan dit artikel en op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *