BlinkOut op Maanrock 2023

‘KoMaan!’ op Maanrock

Concerten Evenementen Kinderen Samenleving

BlinkOut Mechelen brengt prikkelluw en inspirerend aanbod

Met ‘KoMaan!’ zet BlinkOut zijn schouders mee onder het gratis stadsfestival Maanrock.
Blinkhuis Mechelen zal op zaterdag 26 augustus een prikkelluw en inspirerend aanbod aanbieden aan bezoekers die voor even de drukte rond Maanrock aan de kant willen schuiven. 

Medewerkers Blinkhuis BlinkOut Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Wij zijn een extra locatie op de affiche van Maanrock, zeg maar één van de zijtuinen” zegt Liesbet Sourbron (coach en vormingsmedewerker BlinkOut Mechelen) “Mensen kunnen bij ons genieten van een kleinschalig aanbod van cultuur, performances, muziek, comedy, dus een heel gevarieerd aanbod”

Even weg van de Maanrock drukte

Maanrock is door de jaren heen uitgegroeid van een klein stadsfestival tot een kanjer van formaat. Dit jaar zijn er maar liefst 8 locaties die doorheen het historische stadscentrum verspreid zijn. Maanrock is vooral een muziekfestival, en dat is fantastisch, maar dit zorgt ook voor luide muziek waar niet iedereen fan van is.

Door BlinkOut mee op de affiche te plaatsen krijgen bezoekers de kans om een prikkelluw en inspirerend aanbod mee te beleven. BlinkOut is een organisatie die zich inzet voor mensen die ofwel een moeilijke periode doormaken of met bepaalde kwetsbaarheden kampen. 

Maanrock is voor veel mensen te druk. Ze houden wel van muziek en doen wel graag mee aan dingen, maar de drukte van Maanrock laten ze liever aan zich voorbijgaan. Klopt zegt Liesbet “Doordat wij een prikkelarm aanbod geven, stimuleert het mensen om toch naar Maanrock te komen omdat zij weten dat ze hier in een rustigere, veiligere context terechtkomen van het Blinkhuis in Mechelen”. 

BlinkOut brengt mooi aanbod

Emma en Liesbet zijn twee dames die zich ten volle inzetten in het Blinkhuis aan de gezellige jachthaven aan de Tichelrij. Met veel plezier en passie hebben zij samen het aanbod voor jong en oud uitgewerkt. Alleen moeten zij dit werk niet doen, want zij worden zaterdag de gehele dag ondersteund door een team vrijwilligers. Dit gaat van onthaal tot catering, de sfeer in de stiltekamer bewaken, …

BlinkOut op Maanrock affiche 2023
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ja mensen die toch graag naar Maanrock komen, maar tussendoor hun batterijen te midden van de woeligheid en drukte willen opladen, dan zijn ze in het Blinkhuis aan het juiste adres. Ze weten dan ook sowieso dat ze door iemand van onze vrijwilligers een warm welkom zullen mogen ontvangen”

Huiskamerconcert in Blinkhuis Mechelen

De gehele dag door is er een hapje en drankje voorzien. Afsluiten van ‘KoMaan!’ doen ze met een intiem huiskamerconcert door Mechelse muzikante Tilia Ember (Laura Vanden Heede). Deze artieste zit in heel wat zijprojecten, maar speciaal voor Maanrock en het Blinkhuis zal ze haar soloproject voor de bezoekers brengen.  

Dat ‘KoMaan!’ een succes zal worden tonen de reservaties aan van o.a comedy, Henna op je huid en performance ‘Polyphony’ die als snel volzet waren. Snelle beslissers kunnen nog gratis reserveren voor een voorleessessie sprookje ‘Mama Catamarama’ waar een ziekte op kindermaat wordt uitgelegd door Maaike Govaerts. Verder nog een SlowArt Sessie i.s.m Hof van Busleyden, een open en eerlijk panelgesprek, en het huiskamerconcert met Tilia Ember. Waar je niet voor hoeft te reserveren is de expo van Collage Art door Jéremie Van Damme en de publieke stiltekamer.

Alle info op Blinkout.be  kalender en +32(0)469/160429. 

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *