Sinterklaas en Pieten op bezoek op stadhuis Mechelen

Sinterklaas en Pieten in Mechelen

Kinderen Kunst en Cultuur

Sinterklaas op bezoek op Mechels stadhuis

Sinterklaas is goed en wel aangekomen in ons land en brengt een fysiek bezoek aan onze kindvriendelijke stad Mechelen. De Hoofdpiet en zijn Pieten nemen de kinderen mee op zoektocht naar de Sint die verstopt zit in het Stadhuis. Maar ook in openlucht kan je met een gids of op eigen houtje Mechelen Sintstad verkennen.

Naast Mechelen kinderstad mag stad Mechelen zich ook wel een goede Sintstad noemen. Elk jaar kijken kinderen uit naar de komst van de Sint en brengen toch graag een kort bezoekje. Dit jaar ontvang ik als jeugdschepen de Sint en zijn Pieten in het Stadhuis. Hij logeert hier een week lang en kijkt uit naar het bezoek van onze jonge Mechelaars.”, vertelt jeugdschepen Abdrahman Labsir.

Sinterklaas en Pieten op bezoek op stadhuis Mechelen
Sinterklaas en Pieten op bezoek op stadhuis Mechelen

Op bezoek bij de Sint in Stadhuis

Sinterklaas logeert weer in Mechelen Kinderstad van 27/11 t.e.m. 5/12 op zaterdag van 14.00 tot 19.00 uur, op zondag van 10.00 tot 17.00 uur en woensdag van 14.00 uur tot 18.00 uur. Sinterklaas zegt dat hij zenuwachtig is voor zijn tocht over de daken en dat hij onrustig slaapt. Zo onrustig zelfs dat hij begint te slaapwandelen! De Pieten zijn in paniek, want Sinterklaas is spoorloos verdwenen na een nachtje slaapwandelen. Kom jij hem mee zoeken?

Het bezoek is gratis maar we vragen wel aan de ouders om online in te schrijven via https://kinderstad.mechelen.be/sintstad-2021

Alles verloopt coronaproof met mondmaskerplicht vanaf 10 jaar.

Zoektocht door de stad

Sinterklaas is tijdens zijn slaapwandeling heel veel koekjes kwijtgespeeld. Op elk vrij moment kunnen ouders en kinderen op zoek gaan naar de letters.  Het plannetje kan opgehaald worden bij UiT in Mechelen tijdens de openingsuren van Sintstad.

Op stap met gids en Piet

Ontdek de geheimen van Mechelen Kinderstad in openlucht met gids en laat je verrassen door de grappen van Piet. De wandeling start aan het Schepenhuis op zaterdag en woensdag om 14u30 en op zondag om 10u30 en 14u30 gedurende Mechelen Sintstad.

Inschrijven via https://kinderstad.mechelen.be/sintstad-2021

Sinterklaas en Pieten op bezoek op stadhuis Mechelen
Sinterklaas en Pieten op bezoek op stadhuis Mechelen

Brievenbus

Kinderen die stiekem een boodschap, brief of een tekening aan de Sint wensen te bezorgen kunnen dat doen in de grote rode brievenbus.

De brievenbus staat aan het Stadhuis vanaf zaterdag 27 november tot en met 5 december. Noteer zeker duidelijk jouw naam en adres want de Sint stuurt graag een briefje terug.

Tekst en foto’s Stad Mechelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *