Kajak op Special Olympics op Sportpark De Nekker Mechelen

Special Olympics Atleten geven het beste van zichzelf op en naast het veld

Samenleving Sport

Tijdens de tweede dag van de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium schitterden de atleten in hun sporten. Naast het veld genoten ze met vrienden en familie van alle randanimatie én feestjes. Ook vrijdag bleef de opkomst groot. De organisatie maakt zich klaar voor de slotdag op zaterdag met een spetterende slotceremonie.

Atleten Special Olympics geven het beste van zichzelf
Atleten Special Olympics geven het beste van zichzelf

Atleten tonen beste van zichzelf

Als blogger en vlogger was het bijzonder fijn om iedere dag zowel de atleten, familie als vrijwilligers en supporters te mogen ontmoeten. Ondanks hun beperking ontvangen deze mensen u met een warm hart. Of ze me nu kenden of niet, een stevige handdruk, een gemeende knuffel,… iedere dag en op elk moment wisten ze me als vriend te verwelkomen en de vlam in mijn nieuwe dag opnieuw te doen flakkeren. 

Gentse atletieker Ruben breekt persoonlijk record verspringen
Gentse atletieker Ruben breekt persoonlijk record verspringen op Special Olympics 2023

Dat de Nationale Spelen het beste in de atleten naar boven brengt, bewijst ook de Gentse atletieker Ruben, van leefgroep MFC Styrka. ​ “Bij verspringen heb ik mijn persoonlijk record verbroken. Tijdens de training sprong ik 4 meter 75, maar hier heb ik plots 5 meter 30 gehaald! Dat is maar 11 centimeter minder dan het Belgisch record. Ik heb echt mijn best gedaan en de supporters helpen ook.” Lees verder onder de foto’s

Nationale Spelen voor Special Olympics in Mechelen
Nationale Spelen voor Special Olympics in Mechelen
Special Olimpics België 2023 in stad Mechelen
Special Olimpics België 2023 in stad Mechelen
Special Olimpics België 2023 in stad Mechelen
Special Olimpics België 2023 in stad Mechelen

Voor het eerst kajak op Nationale Spelen: een “unified” sport

Voor eerst konden ook kajakkers zich uitleven op de Nationale Spelen. Dat doen ze in “unified” competities, waarbij Special Olympics atleten met en zonder verstandelijke beperking in hetzelfde team het beste van zichzelf geven. Zussen Nona (18) en Marthe (24) uit Geel vormen zo’n duo bij kajak. Zij trekken in juni samen naar de wereldspelen in Berlijn. “Daar gaan we kajakken voor goud”, verzekert Nona, die recht uit het water komt met een verdiende gouden medaille. “Wij varen dan wel samen, maar Nona is ook zelfstandig”, zegt Marthe. “De kajakclub is niet zo ver van ons huis, daar fietst ze zelf naartoe.
Lees verder onder de afbeeldingen

Kajak op Special Olympics op Sportpark De Nekker Mechelen
Kajak op Special Olympics op Sportpark De Nekker Mechelen
Kajakkers Nona en Marthe, zussen uit Geel op Special Olympics
Kajakkers Nona en Marthe, zussen uit Geel op Special Olympics

Mensen met zware beperking krijgen apart programma

De soorten verstandelijke beperkingen variëren zeer sterk. Voor mensen met een zware verstandelijke beperking is het daardoor vaak moeilijk om deel te nemen aan de reguliere sportcompetities. Daarom biedt Special Olympics Belgium een Adaptive Physical Activities-programma aan in samenwerking met verschillende vrijwilligers.

Vrijdag stonden de Leerlingen van het Institut Technical Saint-Vincent in Soignies te hulp in dit programma. “Ja, dat is geweldig om deze mensen doen te genieten van de sport,” vertelt Nathan. “Volgend jaar komen we misschien wel terug voor tijdens onze stage of residentie,” voegt Louve daaraan toe. Het enthousiaste gejuich van de leerlingen is te horen tot aan het Olympische dorp.

Special Olympics Belgium krijgt drie mobiele sportvelden

Vrouwenorganisatie Inner Wheel zamelde via een sponsortocht 30.000 euro in, die ze schenken aan Special Olympics Belgium in de vorm van sporttegels. Daarmee kan de organisatie sportvelden creëren op eender welke plek. Het bewijs is tijdens de Nationale Spelen te vinden in de Nekkerhal. Daar leveren de basketballers topprestaties op drie basketbalvelden, allemaal gemaakt van de sporttegels.

Vrouwenorganisatie Inner Wheel zamelde via een sponsortocht 30.000 euro in, die ze schenken aan Special Olympics Belgium in de vorm van sporttegels

Voldoende energie naast het veld

DJ Jack Amai M’n Klak op Olympisch Dorp Special Olympics
DJ Jack Amai M’n Klak op Olympisch Dorp Special Olympics

Wie na zijn wedstrijden nog energie op overschot heeft, begaf zich steevast naar het olympisch dorp. Daar zorgden studenten van het RITCS voor de juiste animo met beats op Special FM. Maar ook onder de atleten zijn er uitstekende DJ’s. Een dag vol sport houdt hen niet tegen om ’s avonds het feestje nog op gang te brengen. Zo draaide Jaimie Van Kerschaver ofwel DJ Jack Amai M’n Klak na zijn voetbalwedstrijd nog een uitstekende set op de after party. ​ Vanavond is het de beurt aan zwemmer Pieter Schram als DJ Rochedo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *