Succesvol gratis Oscarpelouza festival

Evenementen Sport

Groen en wit feest op 3de Oscarpelouza Festival

De 3de editie van het Oscarpelouza Festival heeft de organisatoren blij gestemd. Zowel vrijdag als zaterdag was er heel wat volk rond de oefenterreinen van het Mechelse groen-wit Oscar Vankesbeeckstadion. Vooral spelers van de G-ploegen Racing Mechelen en KV Mechelen werden door de supporters sterk aangemoedigd in deze derby.

Oscar Pelouza Festival Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het Oscarpelouza Festival is drie jaar geleden uit de groene grasmat ontkiemd dankzij bezieler Arnout Geys gesteund door Luc Verbist en Philip Kerremans.

Quizavond ‘oep zijn Racings’

Het tweedaags festival, waar maanden voorbereiding aan vooraf gingen, werd vrijdagavond met een quiz op gang getrokken. Dit was een schot in de roos. Maar liefst 250 deelnemers hadden zich ingeschreven, waarmee de 24 ploegen, het maximale, al snel ingevuld waren. Bart Pepermans, fervent supporter van groen en wit en manusje van alles in het verenigingsleven in Mechelen, had de quizvragen in woord en beeld opgesteld. Hij vertelt me dat er een fantastische sfeer heerste in de bar van het voetbalstadion, of laten we zeggen en schrijven op zijn ‘racings’.

Bart Pepermans presenteert Oscar Pelouza 2019
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Voetbaltornooien en G-teams derby

Op zaterdag brak het feest in het volkse stadion helemaal los. Het gros van de namiddag werd ingenomen door voetbaltornooien. 16 herenploegen bekampen elkaar op het veld. Dankzij de Racing damesploeg werd er voor het eerst ook een damestornooi op de affiche geplaatst waar 6 damesploegen de arena betraden. Ook voor de allereerste keer werd een demonstratie wandelvoetbal tussen Kapelle-op-den-Bos en Oud-Heverlee Leuven op poten gezet.

Oscar Pelouza Festival Racing en Kv Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Ex-voetballer KV Mechelen Piet Den Boer op Oscar Pelouza Festival
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Publiekstrekker op de tweede festivaldag was duidelijk de derby tussen de G-teams van KV Mechelen en Racing Mechelen. Deze derby kwam er mede dankzij de ondersteuning van Foundation Mechelen, waar voorzitter Piet Den Boer de spelers van de G-ploegen kwam ondersteunen. G-sport zit duidelijk in de lift en wint meer en meer aanbelangstelling, en dat is een goed teken naar de toekomst.

Wil je meer video reportages bekijken, klik dan op YouTube op de rode knop ‘Abonneren’

Gratis muziekfestival in Vankesbeeckstadion

Na de uitreiking van medailles en trofeeën werd het buurtfeest Oscarpelouza vanaf 17 uur nog intenser met diverse live optredens. Racing Club Mechelen is een volksploeg en had voor de kinderen dan ook de nodige animatie en springkastelen voorzien. Tussen pot en pint en paella, die snel uitverkocht was, werden Racing liederen uit volle borst gezongen. De topacts van de avond waren ongetwijfeld Frituur Paula en de dj’s van Radio Botanique.

Oscarpelouza is vertrokken, en kijkt zonder twijfel uit naar een mooie toekomst. Met op zaterdag een opkomst over de gehele dag van zo’n 800 bezoekers, zijn de organisatoren al uiterst tevreden. Waar is dat feestje ?

Foto’s, video en tekst Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *