Vernieuwde waterspeeltuin in De Nekker Mechelen

Magische Waterpret: De Nekker onthult de betoverende nieuwe waterspeeltuin

Kinderen Parken en Tuinen Sport Toerisme Vrije tijd

Op een zomerse vrijdag werd de nieuwe waterspeeltuin van De Nekker feestelijk geopend door een delegatie van het Antwerpse provinciebestuur, watermaatschappij Pidpa en enthousiaste kinderen van de Alice Nahonschool uit Putte. Deze bijzondere gebeurtenis markeert het begin van een uitgebreid vernieuwingsproces voor de Mechelse Nekker.

Prachtige waterspeeltuin geopend in De Nekker
Prachtige waterspeeltuin geopend in De Nekker Mechelen
Copyright Verschueren Eddy

Een Paradijs vol Waterplezier voor Jong en Oud

Op deze laatste schooldag, waarop het zomerseizoen officieel van start gaat, lanceerde Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker trots de gloednieuwe waterspeeltuin. En zeg nu eerlijk, wat past er beter bij zomers weer dan waterpret ? De Nekker en Pidpa openden met veel lachende kindergezichtjes deze prachtige speeltuin.. Ik was er bij en zag hoe kinderen van de 3de kleuterklas en 4de jaar ten volle ravotte op het zand en de diverse waterattracties. Maar deze speeltuin is meer dan alleen een verfrissende vorm van vermaak; het heeft ook een educatieve rol.

Spelenderwijs Leren

In nauwe samenwerking met het waterdoecentrum Hidrodoe heeft De Nekker gezorgd voor talloze leuke extra’s waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren. Verspreid over de speeltuin zijn informatieve borden te vinden, waarop kinderen interessante weetjes over water kunnen ontdekken. Zo wordt het wateravontuur niet alleen een bron van plezier, maar ook een leerzame ervaring.
(Lees verder onder de foto’s)

Vernieuwde waterspeeltuin in De Nekker Mechelen
Vernieuwde waterspeeltuin in De Nekker Mechelen
Copyright Verschueren Eddy
Informatieve borden aan vernieuwd waterspeeltuin De Nekker
Informatieve borden aan vernieuwd waterspeeltuin De Nekker
Copyright Verschueren Eddy

Feestelijke Opening door Gedeputeerde Mireille Colson en Pidpa

Na vorige week de vernieuwde Verkeerstuin in het Vrijbroekpark te hebben geopend, opende na een korte speech door ex-gedeputeerde Jan de Haes, gedeputeerde Mireille Colson, verantwoordelijk voor Toerisme en Groen- en Recreatiedomeinen in de provincie Antwerpen, met trots de waterspeeltuin. Samen met Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa, gaven ze een toelichting op de totstandkoming van dit prachtige project. 

Ik denk dat we hier in een nieuwe situatie zijn terechtgekomen die niet alleen meer beleving geeft voor de kinderen maar vooral ook veel veiliger en meer toekomstgericht.” vertelt Jan De Haes

Gedeputeerde Mireille Colson opent vernieuwde waterspeeltuin in De Nekker
Gedeputeerde Mireille Colson opent vernieuwde waterspeeltuin in De Nekker
Copyright Verschueren Eddy

Eens binnen in De Nekker zie je dat we een prachtig aanbod hebben” zegt Mireille ColsonHet is niet alleen de zwemvijver maar nu ook de prachtige waterspeeltuin. Vooral ook mijn dank aan Pidpa en Hidrodoe want zij hebben ons mee geholpen met het goedkeuren van deze speeltuin en al deze elementen er mee in te verwerken en op die manier te leren omgaan met water”. (Lees verder onder de foto’s)

Feestelijke opening van de waterspeeltuin in De Nekker Mechelen
Feestelijke opening van de waterspeeltuin in De Nekker Mechelen
Copyright Verschueren Eddy
Kinderen van Alice Nahonschool (Putte) openen en testen de vernieuwde waterspeeltuin
Kinderen van Alice Nahonschool (Putte) openen en testen de vernieuwde waterspeeltuin
Copyright Verschueren Eddy

Tegelijkertijd werden de ongeveer veertig kinderen, bijgestaan door hun fantastische ’juffrouwen’ van de Alice Nahonschool, uitgenodigd om de waterspeeltuin in gezelschap van Waternimfen en Roze Waterdraakjes uitgebreid te testen. De kinderen konden zich niets beter wensen dan het schooljaar af te sluiten met enkele uren waterpret en ontdekkingen. Goed opgevoed en met flikkerende ogen werd ik uitermate vriendelijk gevraagd om ook mee te spelen. Dan maar een emmertje met zand gevuld, waarna het door enkele enthousiaste kids met een soort katrol werd omhoog getild.  

Een Zomer vol Plezier in De Nekker

De Nekker staat nu meer dan anders klaar voor een onvergetelijke zomer ! Jaarlijks trekt het domein vele bezoekers die komen zwemmen, sporten, spelen of heerlijk ontspannen op het strand. De nieuwe natuurlijke waterspeeltuin is al bekend bij de bezoekers, maar met de huidige aanpassingen is nog meer watergenot verzekerd.. Dit project is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen de Provincie Antwerpen en Pidpa, waarbij ze hebben samengewerkt om het domein te vernieuwen en te transformeren in een moderne, duurzame, veilige en vooral plezierige plek voor iedereen.

Het is een eerste stap in een vernieuwingsproces, en maakt deel uit van een groter masterplan om het domein te transformeren en te moderniseren” zegt een trotse Mireille Colson en gaat verder ”In totaal is er 1,5 miljoen euro vrijgemaakt om deze ambitieuze vernieuwingen te realiseren.”Wie rondgekeken heeft ziet dat de speeltuigen op verschillende speeltuinen ook aan vernieuwing toe zijn. Dat staat op de planning voor 2024. Daarbij komt ook het sporthotel dat moet vernieuwd worden, er staan dus nog wat vernieuwingen op stapel

Waternimfen en Roze Duiveltjes in De Nekker
Waternimfen en Roze Waterdraakjes in De Nekker
Copyright Verschueren Eddy
Waterspeelelementen leerrijk voor kinderen
Waterspeelelementen leerrijk voor kinderen
Copyright Verschueren Eddy

Mireille benadrukt dat de waterspeeltuin een belangrijke stap is in de transformatie van De Nekker. Het doel is om het domein aantrekkelijker, duurzamer, veiliger en vooral leuker te maken voor iedereen die ervan wil genieten. Met de toevoeging van de waterspeeltuin is er een nieuwe dimensie van waterplezier toegevoegd aan het recreatiecentrum.

Het is altijd goed dat organisaties en besturen elkaar versterken en elkaar vinden in ijzersterke thema’s” zegt Mieke van den BrandeLaat water echt een thema zijn dat ons echt blijft beroeren. Water om te drinken, water voor de industrie maar ook water om in te spelen. Kinderen die op spelenderwijze de kracht en de zin van water ontdekken en zich laten prikkelen hoe toestellen werken, dat gaat alle kanten uit. Dit is niet het enige project waar we steun aan geven, we doen dit samen aan 18 projecten” besluit Mieke. 

Met de waterspeeltuin als blikvanger is De Nekker een voorbeeld van hoe recreatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Het is een plek waar jong en oud  kunnen genieten van een onvergetelijke dag vol waterplezier en waar tegelijkertijd bewustwording wordt gecreëerd rond het belang van duurzaam watergebruik.

Ook benieuwd naar hoe waterpret in de nieuwe speeltuin eruit ziet? Koop nu je tickets via de website van De Nekker.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *