Solden op koopzondag en horeca terrassen

Mechelse handelaars klaar voor soldenperiode

Shopping Toerisme Vrije tijd

Stadsbestuur verlengt steuncampagne

Juli is traditioneel koopjesmaand gekend als solden, maar dit jaar is dat door de corona crisis uitzonderlijk verschoven naar augustus. Daardoor kunnen we vanaf dit weekend in Mechelen genieten van aantrekkelijke koopjes.

Solden op koopzondag en horeca terrassen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Als tweede stad van de provincie Antwerpen wordt ook Mechelen stevig getroffen door de provinciale maatregelen ingevolge de acute corona problematiek in de stad Antwerpen. Om de handelaars en de horeca een duwtje in de rug te geven, verlengt de stad zijn campagne om het lokaal shoppen en de Mechelse horeca te ondersteunen. Dat zijn het Mechels stadsbestuur en Mechelen MeeMaken deze week overeengekomen.

Begrip voor standpunt handel en horeca in soldenperiode

Zoals vermeld starten de solden dit jaar op zaterdag 1 augustus en de handelaars ontvangen je ook op zondag 2 augustus met open armen van 13.00 tot 18.00 uur op de maandelijkse koopzondag. Door deze bijkomende zondagsopeningen is er een betere spreiding van de bezoekers en staan de handelaars maximaal ter beschikking van hun klanten. Bezoekers kunnen nog altijd gebruik maken van de gratis Shopping Shuttle die vertrekt op de P&R De Nekker en naar de Grote Markt rijdt. De tweede route (route Mechelen Zuid) wordt tijdelijk stopgezet

Solden op koopzondag en horeca terrassen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het coronavirus is ondertussen overal en moet absoluut worden afgestopt. Ik steun dan ook de maatregelen die de gouverneur genomen heeft. Anderzijds is het natuurlijk toch ook wel zeer wrang, aangezien de Mechelaars de voorbije maanden heel veel burgerzin en samenhorigheid hebben betoond en de maatregelen in het algemeen absoluut wél goed hebben opgevolgd. Dat lees je af uit de besmetting cijfers per gemeente. Ik begrijp de frustratie van onze lokale handel en horeca. We zitten in een heel andere situatie dan in Antwerpen. Dat is in de eerste plaats de verdienste van alle Mechelaars, de handelaars en de horecaondernemers die een zeer groot verantwoordelijkheidsgevoel en cohesie hebben getoond”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

De burgervader wil de Mechelaars oproepen om de getoonde burgerzin van de voorbije maanden vol te houden om de opmars van het virus eindelijk te stoppen. Tegelijk wil het stadsbestuur de handel en horeca steunen, zodat zij de opgelegde verstrengingen kunnen doorkomen.

Shopping Shuttle stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

De campagnes hamsteren in Mechelen en de promotie van de Mechelenbonnen gaan onverminderd verder. Ook op sociale media is er maximale ondersteuning, onder meer via de hashtag #gehamsterdinmechelen. De campagne om Mechelen te promoten als winkelstad wordt ook verdergezet. De Shopping Shuttle route P&R Nekker naar de Grote Markt blijft rijden. Winkels en horecazaken in onze stad zijn geopend. Ik roep alle Mechelaars dan ook op om lokale handel en horeca de komende periode – binnen de nieuwe richtlijnen – dubbel en dik te steunen, zeker met de aankomende soldenperiode.  Zij hebben onze steun absoluut nodig om deze moeilijke periode door te komen, dit kan ook gewoon thuis door online te kopen bij onze lokale handel en horeca”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Economie.

Veiligheid hoofdzaak tijdens soldenperiode.

De Mechelse handelaars en horecazaken staan met open armen klaar om hun klanten op een veilige manier te ontvangen. Horeca Mechelen vraagt om rekening te houden met de regels die opgelegd worden door de nationale veiligheidsraad en de gouverneur. In de horeca mogen maximaal vier mensen aan een tafeltje zitten, tenzij het om een groter gezin gaat. Daarnaast is er ook een registratieplicht, wie op café of restaurant gaat moet een telefoonnummer of e-mailadres achterlaten.

Solden shoppen onder strenge coronamaatregelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Mechelen MeeMaken wil niets aan het toeval overlaten en daarom schenkt de handelaarsorganisatie welkomstpakketten met o.a. 25.000 mondmaskers, aan de handelaars en aan de horecazaken uit het kernwinkelgebied.

Het pakket bevat informatieve artikelen zoals voetstickers om de afstand van anderhalve meter te bewaren en raamstickers om de solden aan te kondigen.

Anderzijds verdelen we ook 25.000 mondmaskers en 500 liter handgel. We nemen extreme voorzorgsmaatregelen. We laten niets aan het toeval over. Winkelen en tafelen in Mechelen werden nog nooit eerder zo veilig georganiseerd. Alle zaken houden zich aan de laatste veiligheidsmaatregelen. Dit wordt trouwens gecontroleerd”, vertellen Geert Milis als voorzitter van Mechelen MeeMaken en Christian Michiels voorzitter van Horeca Mechelen.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *