Vloggen in coronatijden

Wandelen door Mechelen in coronatijd

Samenleving

Vloggen in vakantie en coronatijden

Corona, dagelijks suist dit woord ons om de oren. Het normale dagdagelijkse leven is grondig door elkaar geschud door de steeds veranderende maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het virus wordt ingedijkt. Dat vraagt van ons allemaal heel wat inspanningen. Het dragen van een mondmasker, meermaals per dag handen ontsmetten, afstand houden van anderen, … en vanaf vandaag komt er ook nog een avondklok bij die van onze 24 uur een heel stuk afbijt. En ! hou rekening met ‘de bubbel’ die verlaagd is naar max 5 personen, en samenscholing van max 10 personen.

Vloggen in coronatijden
Brainstormen over het vloggen met corona maatregelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Is dit allemaal erg ? Neen, helemaal niet, maar had iedereen zich aan de gezondheidsregels gehouden die virologen opteerden, dan hadden we dit verdomde virus misschien al veel vroeger ‘ne shot’ langs achter kunnen geven. Maar goed, het is nu zo en samen moeten we het overwinnen, en als Mechelaars doen we het eigenlijk niet zo slecht. Het aantal besmettingen in de Mechelse regio is niet angstwekkend, maar dat betekent niet dat we de teugels mogen vieren.

De corona puzzel

Wanneer ik door de stad wandel is het gespreksonderwerp corona nooit ver weg. Wat mogen we nog wel, en wat niet. Het wordt meer en meer een puzzel waar de stukjes nog lang niet in elkaar passen. Zowel bij onze politici als bij virologen en iedereen die betrokken is met het bewaken van onze gezondheid, verschillen de meningen soms hemelsbreed. Geef nu toe, moeten wij als onderdaan dan nog het bos door de bomen zien ? 

Wanneer ik ga vloggen in onze stad weet ik het soms ook niet meer, en met de laatste update al helemaal niet meer. We moeten als Maneblussers de corona maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad, de Provincie Antwerpen en de stad Mechelen, zo goed als mogelijk bij elkaar leggen. En echt, dat is niet eenvoudig. Als ik op sociale media berichten lees, of de mensen in de straat hoor praten, dan lijkt het wel of iedereen is het spoor kwijt.

Stad en politie voor coronaproof

En toch, we zitten met veel vragen, maar eerlijk is eerlijk, bij de stad speelt men steeds kort op de bal. Iedere keer dat de maatregelen versoepelen of verstrengen, weet men zich razendsnel aan te passen en de bevolking te informeren.

Denk maar aan het organiseren van de zaterdagmarkt. Hier heeft men al meermaals de markt moeten omvormen, en heeft men het klaargespeeld om een voor- en namiddagmarkt op poten te zetten zodat bijna alle marktkramers aanwezig konden zijn. Bij de horeca heeft men mogelijkheden geschept om de terrassen uit te breiden, … Kortweg, er wordt voor- en achter de schermen bij de stads- en politiediensten heel wat werk geleverd waar wij nauwelijks bij stilstaan om de economische schade te beperken..

Mondmasker verplicht !

In diverse straten in de stad staan ronde borden met een blauw mondmasker. Vanaf daar ben je verplicht om het te dragen. Neen, niet onder de neus of op de kin, maar neus en mond bestopt. Het is soms lachwekkend hoe creatief er omgegaan wordt met het dragen van het masker. Ofwel bengelt het ergens aan één van de twee oren, men houdt het in de hand, of men bewaart het in een broekzak tot men van mening is dat het moet gedragen worden omdat het te druk wordt, … het is soms wel grappig. 

Mondmasker verplicht in satd Mechelen
Mondmasker verplicht in stad Mechelen en gehele Provincie Antwerpen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Gisteren na de persconferentie hoor ik op vraag van een journalist onze premier Sophie Wilmès nog zeggen dat het mondmasker verplicht is van zodra je uw thuis verlaat tot je terug bij thuiskomst de deur achter je sluit. Maar er is bijvoorbeeld een uitzondering dat je het mondmasker niet moet dragen als je in een rustige straat loopt waar nauwelijks een mens loopt. Mag ik dan zonder mondmasker, al is het maar zeer kort, in mijn vlog camera praten in zo’n rustige straat ? En wat in het Vrijbroekpark of de Kruidtuin ? Mag ik thuis aan straatkant op een stoel zitten zoals in sommige buurten naar eeuwenoude traditie nog steeds gedaan wordt. Ik vraag het dan maar aan enkele vriendelijke politiemensen, die trouwens fantastische mondmaskers dragen waar ik direct smoorverliefd op werd. Ja, de mensen deden hun best om het uit te leggen, maar eigenlijk heb ik nog geen 100% zekerheid. 

Mondmasker overal verplicht
Vloggen met mondmasker stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ik zal voor alle zekerheid, en om geen boete te moeten betalen, mijn volgende vlogs tot nader order dan maar met mondmasker doen. Spijtig dat ik er geen bezit met mijn Mechelen op zijn Best Logo, dat zou pas de max zijn. Ik heb alvast als een brave burger bij het drinken van een koffie in een drankgelegenheid, mijn aanwezigheidsformulier eerlijk ingevuld.

Mechelaars, hou het allemaal gezond en volg de richtlijnen zodat we snel deze ‘ambetanterik’ de deur kunnen wijzen en terug kunnen feesten in onze stad. De Zomer is van Mechelen die blijft alvast een jaartje achter het masker verborgen, maar geen nood, volgend jaar feesten we dubbel zo hard. Blijf intussen mijn blogs en vlogs volgen op de sociale media volgen en bekijken. Abonneer je snel op mijn YouTube kanaal en blijf op de hoogte telkens ik een nieuwe video publiceer.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *