Onze-Lieve-Vrouwestraat eerste Fairtrade winkelstraat in België

Eerste Fairtrade winkelstraat van België

De Onze-Lieve-Vrouwestraat is de eerste Fairtrade winkelstraat van België. Mechelen is goed op weg om een echte “5 sterren Fair Trade Gemeente” te worden. Na het behalen van een eerste ster in februari met de Fair Trade Ambassadeurs, werdt ook de tweede ster zaterdag 19 maart 2016 gerealiseerd.

Dan werdt de Onze-Lieve-Vrouwestraat namelijk officieel ingehuldigd als de allereerste Fairtrade winkelstraat van het land. Deze huldiging vond plaats in de Onze-Lieve-Vrouwestraat ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouwe-over-de-Dijlekerk

De straat krijgt die titel doordat er meer dan tien handelszaken werken met producten van eerlijke handel. Je herkent ze dit weekend aan de krijttekening voor hun deur met opschrift “Fair-place“.

Alle bezoekers werden tussen 14 en 17 uur verwend met proevertjes, shoppen en straatanimatie. De kleinsten ontdekten aan de knutselstand hoe leuk Fair trade is. Vanaf 21 uur was iedereen welkom in bar Minimaal voor een Fairtrade-cocktail en wereldse beats.

Om deze handelaars officieel te huldigen en de Onze-Lieve-Vrouwestraat herkenbaar te maken als Fairtrade winkelstraat, kreeg de straat ook haar eigen Fairtrade-bordje. Dat werdt zaterdag 19 maart om 14u onthuld door Marina De Bie, schepen van Internationale Samenwerking, en in het bijzijn van de deelnemende handelaars..

Datum bericht : 19 maart 2016
Bron : stad Mechelen
Interview : Marina De Bie (schepen van Internationale Samenwerking)
Afbeeldingen : Verschueren Eddy, Stad Mechelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *