Technopolis Mechelen

Technopolis is veel doen en leren in Mechelen

Men zegt wel ééns, al doende leer je. Dat is wat je in Technopolis kan doen, iets doen is dan ook de rode draad en het concept in dit centrum voor wetenschap en technologie dat zijn deuren opende voor het publiek in het jaar 2000. Ik durf wedden dat je na een dagje Technopolis weer wat slimmer bent, leerrijk is het zeker.

Bij een bezoek aan de historische en vooral Kinderstad Mechelen kan u een daguitstap maken naar het doe-centrum Technopolis. Het is is trouwens dichtbij het dynamische commerciële stadscentrum. Technopolis is altijd leuk, zonnig weer of een regenachtige dag, je beleeft er altijd iets nieuws.

Interactief experimenteren is wat Technopolis zo uniek maakt. Het centrum is vooral gericht op kinderen, maar ook u en ik als volwassene zal zich niet vervelen tijdens het bezoek, en wees eerlijk voor één dag terug kind voelen wie wil dat niet. Hier mag je nu is echt alles aanraken en proberen zonder ruzie te krijgen, al moet je natuurlijk alles niet stuk maken, dat is ook niet de bedoeling.

Als je weet dat Technopolis beschikt over meer dan 350 permanente interactieve constructies, die overzichtelijk gegroepeerd zijn in thema’s dan weet je dat er zeker iets bij is naar ieders gading. Met thema’s bedoel ik ondermeer alles te weten komen over dieren en planten, weer en wind, sterren en planeten,... Bij binnenkomst word je direct naar de hoofdtentoonstelling geleid. Hier ontdek je de dagelijkse dingen van wetenschap en technologie.

In de andere zones heb je ondermeer de mogelijkheid om te vliegen in een ware vliegsimulator of anders gezegd een flightsimulator. Iets wat je zeker nog niet hebt gedaan is rijden met je fiets op een touw, hoog in de lucht. Jaarlijks organiseert Technopolis ook speciale tijdelijke thema’s en demodagen. Door het geweldige succes van Technopolis kan u sinds 2006 ook in openlucht talrijke experimenten uitvoeren in de Doe-tuin.

De allerkleinsten van 4 tot 8 jaar kunnen zich dan weer uitleven in het Kinder-doe-centrum met een heuse speelhoek. Hier kunnen ze blokken bouwen, sleutelen aan een auto in een garage, koken zoals pizza’s maken en nog veel meer. 

Voor jongeren tot 18 jaar heeft Technopolis een speciale workshopruimte inclusief labo. Vooral scholen tonen veel interesse voor alle interactieve mogelijkheden in Technopolis. Ik ga natuurlijk niet alles vertellen, je moet zelf ook iets doen en ontdekken. Toch nog een weetje, Technopolis heeft in 2015 het Guiness World Record behaalt voor een Chemieles met maar liefst 1018 leerlingen.

Algemene informatie

Adres : Technopolis, Technologielaan, B-2800 Mechelen
Telefoon : +32(0)15 342000 – Technopolis website
Tarieven en openingsuren van Technopolis kan je raadplegen via de links.
Voor een snack, een drankje of een ijsje kan u terecht in de gezellige cafetaria.
Technopolis is de laatste jaren sterk uitgebreid. Het kan er soms zeer druk zijn, om het centrum te bezoeken kan je dus beter vroeg komen en een ganse dag voorzien om alles te ontdekken.

Hoe bereik ik Technopolis ?

Technopolis is door zijn unieke ligging naast de autosnelweg E19 ( Brussel – Antwerpen – Brussel ) zeer goed bereikbaar. Het centrum situeert zich in Mechelen-Zuid in de nabijheid van het industriepark.
Met de auto : Kom je van Antwerpen of Brussel via de E19 autosnelweg neem je afrit nr 10 ( Mechelen-Zuid ). Aan de rotonde neem je de eerste afslag richting parking ( gratis ) Technopolis.
Kom je vanaf de ring van Mechelen, volg dan richting Centraal Station. Daar volg je richting Vilvoord-Zemst, daarna richting E19. Aan de rotonde neem je de derde afslag richting parking Technopolis.

Met de trein : De NMBS heeft een speciale B-Dagtrip naar Technopolis. Het dichtstbijgelen treinstation is het Centraal Station te Mechelen.

Met de bus : Met het openbaar vervoer van De Lijn kom je aan Technopolis met de bus nr 282 ( Mechelen – Zaventem – Mechelen )  of 682 ( Mechelen – Zemst – Perk – Zaventem ). Deze buslijnen kan je nemen aan het Centraal Station van Mechelen. Er is een speciale bushalte aan Technopolis.
Ritprijs : Biljet 3.00 € enkele rit. Sms-ticket 1.80 € + 0.15 €. Voor andere mogelijkheden raadpleegt u de website van De Lijn.

Met de fiets of te voet : Vanaf het Centraal Station volg je richting Zemst – Vilvoorde. Voorbij het kruispunt sla je rechtsaf naar de Kruisbaan. Vervolgens ga je linksaf de Zwartkloosterstraat in, deze volg je tot aan de tunnel aan je linkerzijde. Neem de tunnel en volg nu de Zemstbaan. Voor Technopolis neem je de eerst straat rechtsaf. Eventueel kan je een fiets huren via Blue-Bike aan het Centraal Station

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *