Botaniek Live Mechelen

Botaniek Live concertreeks van start

Concerten

Programma Botaniek Live helemaal rond

Botaniek Live, de nieuwste toevoeging aan De Zomer is van Mechelen, heeft Mechelen Feest vandaag het volledige programma bekend gemaakt. De feeërieke Kruidtuin vormt in juli en augustus het kader voor een boeiende concertreeks. Acht weekends op rij vinden er concerten plaats. Het programma wordt samengesteld door bekende Mechelaars.

Muziek concerten in Kruidtuin Mechelen. In 2021 Botaniek Live
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Deel van de opbrengst voor LIVE2020

Botaniek Live is een unieke samenwerking tussen Mechelen Feest en Live Nation Belgium, dat al jaren in Mechelen zijn thuis heeft. Een deel van de opbrengst van de concertreeks wordt overgemaakt aan LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector.Nadat vorige week al een eerste reeks concerten in het kader van Botaniek Live werd bekendgemaakt, kan vandaag ineens met het volledige programma uitgepakt worden. Botaniek Live wordt samengesteld in samenspraak met acht bekende Maneblussers, de Botaniek Live-ambassadeurs: Roos Van Acker, Fatma Taspinar, Klaas Delrue, Emma Bale, Steven Defour, Martha Da’ro, Circus Ronaldo en Bert Gabriëls. Het levert een boeiend programma op, een hedendaagse mix van nieuw talent en gevestigde waarden.

Botaniek Live in Kruidtuin Mechelen
Foto Stad Mechelen

Het programma Botaniek Live

ProgrammaOp zaterdag 10 juli vervolledigt Aili het programma. Eerder werd al bekendgemaakt dat Compact Disk Dummies die dag op Botaniek Live staan. Puike keuze van Steven Defour.

Emma Bale programmeert op vrijdag 16 juli Sam De Nef en Kids With Buns. Op zaterdag 17 juli kiest ze voor straffe madammen Charlotte Adigéry en Sylvie Kreusch.

Het weekend van Bert Gabriëls begint al op de nationale feestdag. Hij nodigt op woensdag 21 juli Alex Agnew uit. Op vrijdag 23 juli staat hij zelf op het podium van Botaniek Live. Hij wordt tijdens een unieke show geflankeerd door collega’s Xander De Rycke, Bart Cannaerts en Joost Van Hyfte. Op zaterdag 24 juli gaat hij voor muziek met Brihang en GIJS.

Ambassadeur Klaas Delrue gaat resoluut voor jong talent. Hij programmeert Froukje, Aarde Aan Daan en BLOND op vrijdag 30 juli. Isbells, The Radar Station en Philemon zijn er op zaterdag 31 juli.

Andere klankkleuren weerklinken op 6 en 7 augustus wanneer Martha Da’ro aan zet is. Zij brengt Zap Mama en Jaouad op vrijdag naar Mechelen, Nyoko Bokbae, Miss Angel en Benz Pharaoh staan op zaterdag op Botaniek Live.

Nieuwsanker Fatma Taspinar kiest op vrijdag 13 augustus voor Portland en Caspar Auwerkerken, op zaterdag 14 augustus voor Daan.

Het slotweekend van Botaniek Live wordt ingevuld door Circus Ronaldo. Trots van Mechelen Jan De Smet speelt op vrijdag 20 augustus in de Kruidtuin. Guy Swinnen, Steven Troch Band en David Ronaldo & The Dice sluiten met de beste blues de eerste editie van Botaniek Live af op zaterdag 21 augustus 2021.

Tickets

Botaniek Live vindt plaats in juli en augustus in de Kruidtuin in Mechelen. Tickets worden enkel in pakket van 4 tickets aangeboden. Tickets voor de vandaag aangekondigde concerten zijn beschikbaar vanaf vrijdag 11 juni om 10u via ticketmaster.be. Weet meer over Botaniek Live via botaniek-live.be.

Parkpop

Parkpop concerten in de Kruidtuin
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ook de gratis Parkpop concerten vinden komende zomer naar goede gewoonte plaats in de Kruidtuin, telkens op donderdag. Het programma volgt midden juni. Botaniek Live is een samenwerking tussen Mechelen Feest en Live Nation Belgium. Botaniek Live steunt LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector. Meer info via LIVE2020.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *