Kerst in Vlaanderen presentators Peter en Ziva

Kerst in Vlaanderen sluit tournee in Mechelen

Concerten

Kerst in Vlaanderen de concerttournee startte in Stabroek en werd op tweede Kerstdag afgesloten in TheAtrium Mechelen. Zes kerstconcerten met telkens vijf live topartiesten en een schitterend orkest ‘New Bis Band’ werd mogelijk gemaakt door The Booking Agency. 

The Big Bis Band
The Big Bis Band zangeressen op Kerst in Vlaanderen Mechelen
Foto Verschueren Eddy

De eer om kerstmis af te sluiten in de schaduw van de Sint-Romboutskathedraal, die hebben we nog niet dikwijls mogen meemaken. Mede door de aandacht die dagelijks in bijna alle media als een warm muzikaal deken over Vlaanderen gespreid werd, trok dit concert mijn interesse. Zeg nu eerlijk, het kerstfeest afsluiten met vijf muzikale talenten, dat laat je niet zomaar voorbijgaan. 

Anders dan verwacht merkte ik bij het binnenkomen in de concertzaal TheAtrium dat de opkomst eerder pover was. Welke reden hierachter schuil gaat, dat blijft voor mij een raadsel. Ik durf dan ook met recht en reden schrijven dat wie in de mogelijkheid was, een prachtig kerstconcert aan zich heeft laten voorbijgaan.

De Kerstshow in TheAtrium

Presentatoren Pedro Falco en Ziva een tikkeltje verleidelijk gekleed in een blauw schitterende jurk, openden de kerstshow. Ludiek, plezant en een beetje elkaar treiterend maar zeer professioneel praatte ze beiden alles naadloos aan elkaar.

Kerst in Vlaanderen presentators Peter en Ziva
Kerst in Vlaanderen presentators Peter en Ziva in Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best/Traveltopper)

Kerst In Vlaanderen is een concerttournee met Vlaamse artiesten en het alom bekende orkest The New Bis Band. Als ik schrijf ‘alom bekend’ dan doe ik dat met recht en reden. Deze band bestaande uit 6 muzikanten en 2 zangeressen, deelde podia met o.a Johnny Logan, Helmut Lotti, Percy Sledge, Willy Sommers, Gunther Neefs, ….

Vijf live artiesten om u tegen te zeggen

Andrei Lugovski, hij komt uit Oostende naar het verre Mechelen speciaal voor Kerst in Vlaanderen. Vijf uur is hij vroeger vertrokken om zeker te zijn om in onze mooie stad een parkeerplaats te vinden. Met een dijk van een song ‘Il Mondo’ weet deze tenor, die vooral italiaans zingt, het publiek direct te begeesteren met zijn fantastische stem. Het vervolg, … bekende songs, meezingers en mooi uitgevoerde kerstsongs. Lees verder onder de foto’s

Andrei Lugovski op Kerst in Vlaanderen Mechelen
Foto Verschueren Eddy
Andrei Lugovski op Kerst in Vlaanderen Mechelen
Foto Verschueren Eddy
Sven De Gendt op Kerst in Vlaanderen
Sven De Gendt op Kerst in Vlaanderen Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Sven De Gendt, hoe is het mogelijk dat deze man in The Voice van Vlaanderen net niet voldeed om door te gaan naar een volgende ronde. Het tegendeel bewees hij  met ‘Fall on Me’ een meesterwerk van Andrea Bocelli. Een kippenvel moment !

All I Want for Christmas 

Een dan, een andere mooie verschijning op het podium. In een schitterende jurk, dochter van je weet wel, ‘Lekker blijven Hangen’… jawel dames en heren, Celine Hermans. In duet met Sven De Gendt brengt deze jonge artieste ‘You Raise Me Up’ een song dat al door menig artiest wereldwijd vertolkt is. Na een prachtige moment van Ingeborg’s hit ‘Door de Wind’ werd het tijd voor swingtijd. Celine vertolkte o.a ‘All I Want for Christmas’ van popicoon Mariah Carey op voortreffelijke wijze. Goed gedaan Celine, uw mama mag terecht fier zijn ! Lees verder onder de foto’s

Celine zingt kerstsongs op Kerst in Vlaanderen
Foto Verschueren Eddy
Celine zingt kerstsongs op Kerst in Vlaanderen
Foto Verschueren Eddy
Peter en Ziva swingen en zingen op Kerstsongs
Peter en Ziva swingen en zingen uit volle borst op Kerstsongs
Foto Verschueren Eddy
Gene Thomas zingt Kersthits
Gene Thomas zingt Kersthits op Kerst in Vlaanderen concerttournee
Foto Verschueren Eddy

Met een aaneenschakeling van wereldberoemde kerst songs en hits werd het vervolg van de show gezet. Pedro, sommigen zeggen Peter, en Ziva, in 2010 haar eerste stappen gezet in de muziekwereld, breiden een verlengstuk aan de kerstsongs. Meezingen, swingen en handjes klappen met ‘Feliz Navidad’

Ken je deze nog ! ‘Met Kerstmis’ een mega van een kersthit uit het album ‘Warme Wintersongs’ van Gene Thomas. Een goeie starter voor zijn optreden op Kerst in Vlaanderen. Met ‘Do they Know it’s Christmas’ van Band Aid blikt Gene terug naar zijn jeugdjaren. Deze song uit 1984 heeft hem altijd nauw aan het hart gelegen, en dan was de keuze snel gemaakt om als vervolg kerstklassieker ‘White Christmas’ te brengen. 

White and Last Christmas

Yannick Bovy zeg maar onze Vlaamse Michael Bublé vervoegde Gene Thomas om in duet de Bing Crosby song verder te zingen. Crooners, ik zeg het u eerlijk, dat is mijn dada. Ik kan genieten van het genre, het roept herinneringen op uit vervlogen tijden. En dat we met Yannick een rasechte Vlaamse crooner hebben, dat maakt het helemaal top. Kerst op en top met ‘It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas’ van Perry Como, En dan om deze concertreeks af te sluiten ‘Last Christmas’ wat had je gedacht. 

Crooner Yannick Bovy op Kerst in Vlaanderen Mechelen
Foto Verschueren Eddy
Crooner Yannick Bovy op Kerst in Vlaanderen Mechelen
Foto Verschueren Eddy
Kerst in Vlaanderen presentators Peter en Ziva
Kerst in Vlaanderen presentators Peter en Ziva in Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Bekijk hier binnenkort een korte compilatie op video. Mis hem niet, abonneer, betekent niet meer of minder dan ‘volgen’, u vandaag nog op mijn YouTube kanaal ‘Traveltopper

Kerst in Vlaanderen’ was het de moeite waard, zeker wel ! Kom ik graag terug in 2023 ? Zonder twijfel. Zal u er ook bijzijn ? Ik hoop van wel. Alle artiesten inclusief de live band, de mensen van de belichting en het geluid, ze deden het allemaal prima. Als ik dan toch moet muggeziften, enkele kerstbomen mogen er wel bij, kwestie de kerstsfeer nog meer te versterken. Maar eerlijk is eerlijk, de fantastische belichting verdient zeker ook een pluim. Bedankt organisator The Booking Agency om dit te organiseren, en ik hoop dat jullie Mechelen ook in 2023 niet links laten liggen. 

Meer info www.kerstinvlaanderen.be
Foto’s Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best / Traveltopper)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *