Maneblusser op vakantie aan Zee

Maneblusser op Vakantie aan Zee

Toerisme Vrije tijd

Mechelaar op bezoek in De Haan aan Zee

Intussen blijft de tijd verder tikken, en is ons kort verblijf aan de Belgische kust alweer ver achter ons. Ik hoor het jullie al denken, dit gaat toch niet over Mechelen. Klopt volledig, maar ik neem zo nu en dan toch de vrijheid om iets meer uit ons doen en laten via dit blog met u te delen en daar hoort vakantie ook bij. 

Maneblusser op vakantie aan Zee
Thumbnail video vlogs ‘Maneblusser op vakantie aan Zee’
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Laten we zeggen en schrijven dat ik een jaar of acht terug in de tijd moet gaan om te kunnen spreken van vakantie. Jawel, zo lang is het al geleden dat wij het genot gehad hebben om een rustpauze in te lassen. De reden doet er niet toe, maar deze luxe is niet aan ons meer besteed om er jaarlijks eropuit te trekken naar verre oorden. En dat knaagt soms wetende dat wij door de tijd heen heel wat reizen gemaakt hebben naar Gran Canaria. De vriendenkring die we daar opgebouwd hebben is onbetaalbaar. Gelukkig bestaat er zoiets als internet waar we via Whatsapp, Skype, Facebook en andere sociale media toch contact kunnen blijven houden.

Als we daar dan nog de coronapandemie met bijhorende lockdowns en andere maatregelen bijnemen, dan dank ik van harte dat het internet ons met elkaar kan verbinden. 

#staycation aan de Belgische kust

Ook dit jaar geen buitenlandse zomervakantie maar #staycation in eigen stad, tot eind augustus, dan trokken we met de combinatie trein en tram richting De Haan aan Zee. Een gemeente waar we als dagjestoeristen, en soms met één of twee overnachtingen, al meermaals naar toe geweest zijn. Als rust primeert dan is deze kuststad toch wel een aanrader. 

Video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Hotel Bon Accueil De Haan aan Zee
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Voor de eerste maal hadden we geboekt in ‘Bon Accueil’, een kleinschalig familiehotel op wandelafstand van het pittoreske centrum, het strand en zeedijk. In De Haan viert de Belle Epoque hoogtij waar je mede dankzij de prachtige huizen in cottagestijl onmiddellijk gekatapulteerd wordt naar de jaren dertig. De geschiedenis van ‘Le Coq Sur Mer’ wordt op je netvliezen geprint van zodra je uit de kusttram stapt.

Het geklasseerd tramstation van Engels-Normandisch vakwerk is er gekomen met de aanleg van de stoomtramlijn ‘Tramlijn der Duinen’ die Oostende verbindt met het vissers gehucht Blankenberge. Vanaf hier stap je door de geschiedenis van De Haan waar de ‘concessie’ is opgenomen in een lijst van 50 mooiste dorpen van Vlaanderen.

In deze blog is het niet de bedoeling om de gehele historie uit de doeken te doen, voor meer informatie kun je uiteraard het wereldwijde net raadplegen, zeg maar Googelen.

Vakantie in De Haan aan Zee
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Eind augustus tot begin september is het onder normale omstandigheden nog mooi weer, maar helaas dat geluk hebben we niet, al moet ik toegeven dat het ook niet archislecht was. Laat ik het zo stellen dat we zowat van een allegaartje aan weersomstandigheden hebben kunnen proeven. Regen, wind tot storm en gelukkig ook wat zonneschijn. 

Gezien de corona maatregelen moesten we de eerste dagen op het gehele grondgebied verplicht ons neus-mondmasker dragen. Bij een wandeling langs de prachtige Normandiëlaan werden we door een plaatselijk bewoner er vriendelijk op gewezen dat er een boete op stond en dat ze er niet mee lachen bij het niet dragen. Deze senior wees er ons zelfs op dat er zelfs met een drone controles gebeuren , dus ja, een gewaarschuwd persoon is er twee waard. Zo’n toestanden krijg je dan in een land als België waar de corona maatregelen verschillen per provincie, stad, gemeente of dorp. Maar liefst drie keer zijn de maatregelen door het gemeentebestuur aangepast. Het raadplegen van de gemeentelijke website was dan ook een must. Zo kwam ik tot de ontdekking dat er een lijst van straten vermeld stond waar een mondmasker noodzakelijk was. Als niet-inwoner van De Haan ken je de straten waar je loopt niet, op dat moment was Google maps van harte welkom.

Blankenberge aan Zee
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Binnen een tijdspanne van twaalf dagen en weersvoorspellingen die niet altijd het beste beloofden, was het iedere dag brainstormen naar wat te doen. We hebben dan ook besloten om te pendelen tussen De Haan, Blankenberge en Oostende. Een samenvatting van deze excursies heb ik voor u samengevat in twee video #vlogs 196 en 197, dit onder het motto ‘beelden zeg veel meer dan woorden’. 

Wat kan je verwachten in de twee video’s ?

In De Haan neem ik je mee naar de woning waar Albert Einstein zes maanden verbleven heeft, en maken we mooie wandelingen doorheen deze pittoreske kustgemeente. In het 750 jarige Blankenberge werd gezien de corona pandemie de gekende bloemenstoet afgelast en vervangen door enkele kleine praalwagens en bloementapijten. Ik laat u ook enkele beelden zien van een openlucht tentoonstelling over Suske en Wiske. In Oostende maken we een tocht door de Koningin der Badsteden en dit allemaal in regen en zonneschijn.

Video #vlog197 Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Deze video’s kan u op deze blog bekijken maar ook via Facebook, IGTV/Instagram en YouTube. Voor ik afsluit vraag ik u om een ‘duimpje’ en te abonneren via onderstaande link https://www.youtube.com/mechelenopzijnbest. Het kost u niets en je helpt me het tv-kanaal te doen groeien. Alvast bedankt !

Tekst, foto en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

5 thoughts on “Maneblusser op Vakantie aan Zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *