McDonalds Mechelen opent tijdelijk restaurant op Begijnenweide

McDonald’s Mechelen opent tijdelijk restaurant

Culinair Toerisme Vrije tijd

McDonald’s België heeft dinsdag 21 februari 2023 tot hoogstwaarschijnlijk najaar 2024 een tijdelijk restaurant in Mechelen geopend. Door het stadsvernieuwingsproject op de Keerdoksite zag de restaurantketen de kans om na 30 jaar trouwe dienst het McDonald’s restaurant aan de Guido Gezellelaan met de grond gelijk te maken en er een moderne nieuwe vestiging te bouwen.

McDonald’s Mechelen opent tijdelijke locatie op Begijnenweide
Foto Verschueren Eddy (Traveltopper/Mechelen op zijn Best/Traveltoppereu)

30 jaar trouwe dienst

Sinds oktober 1992 werden klanten aan deze Mechelse verkeersas verwelkomd om te genieten van de wereldbefaamde McDonald’s klassiekers. Na de herbestemming van het tegenover gelegen Hotel Van Der Valk Mechelen, de imposante Indigo parkeertoren, de herinrichting en bouw van ondergrondse Randparking Rode Kruisplein, beleven we nu de afbraak en opbouw van het McDonald’s Restaurant.

McDonalds op Rode Kruisplein
Foto Verschueren Eddy

Modernste McDonald’s van België

Op deze welbekende locatie wordt vanaf begin maart een moderne, nieuwe vestiging gebouwd om de bezoekers nog beter te kunnen ontvangen. Het zal één van de modernste vestigingen in het land worden. McDonald’s voorziet onder andere een ondergrondse parking en drive wat een première is voor België. Met meer dan 200 zitplaatsen binnen, een ruime speelruimte en een nieuw terrasconcept wordt dit restaurant echt baanbrekend. 

Het restaurant

Ondertussen zijn alle klanten terug welkom in het tijdelijke restaurant op de Begijnenweide 10, voorheen gehuisvest door Dierenspeciaalzaak Tom & Co. Voorzien was dat de eerste dagen enkel via Drive en Delivery besteld kon worden, maar door een snelle vooruitgang van de inrichting, heeft men beslist om niet vrijdag maar vandaag dinsdag al volledig operationeel te zijn. Bij mijn binnenkomst was het dan ook al gezellig druk in het restaurant.

7 Kiosken staan klaar om uw bestelling te registreren in de tijdelijke McDonald’s locatie
Foto Verschueren Eddy

Mijn eerste vaststelling is dat men niet op een euro gekeken heeft om de klant het zo gezellig mogelijk te maken. Het restaurant is super gezellig ingericht, zeer lichtrijk en voelt warm aan. Ik kreeg totaal niet het gevoel dat dit een pop-up horeca gelegenheid is. Het restaurant is uitgerust met 7 dubbelzijdige bestelkiosken waarop klanten hun bestelling kunnen doorgeven. Er zijn 172 zitplaatsen binnen, een speelruimte en een terras met 50 zitplaatsen. De bediening aan tafel blijft een vaste waarde.

Wie online wil bestellen heeft de mogelijkheid om eten ter plekke af te halen. Bestellen kan via een dubbele drive, waarbij twee klanten tegelijk hun bestelling kunnen doorgeven. De drive kan u bereiken door vanaf de Euroshop naar achteraan de parking te rijden. Thuisleveringen blijven tijdens de werken mogelijk via Deliveroo, Takeaway of Uber Eats. Er is een apart afhaalpunt voorzien voor koeriers waar zij kunnen wachten op hun bestelling. Lees verder onder de foto’s

De tijdelijke keuken van McDonald’s Mechelen draait op volle toeren
Foto Verschueren Eddy
Het tijdelijke McDonalds Mechelen restaurant
Foto Verschueren Eddy
Tijdelijk restaurant in McDonald's Mechelen
Foto Verschueren Eddy
Tijdelijk restaurant in McDonald’s Mechelen
Foto Verschueren Eddy
Toegang tot de tijdelijke McDonald’s Mechelen bestel kiosken van de Drive
Foto Verschueren Eddy
De Drive route naar de drie McDonald’s Afhaalpunten
Foto Verschueren Eddy

McDonald’s in België

De 106 Belgische McDonald’s restaurants staan onder leiding van 25 franchisenemers. Samen met McDonald’s België stellen zij 5.716 medewerkers tewerk, waarvan 62% jongeren onder de 25 jaar. Meteen vanaf de eerste dag krijgen zij permanente opleidingen. Vorig jaar konden de McDo medewerkers van zo’n 130.797 uren opleiding genieten. Sinds zijn komst naar België, 44 jaar geleden, draagt McDonald’s duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze nam hiervoor concrete maatregelen aan zoals het invoeren van 100% groene energie sinds 2007.

Info tijdelijke locatie

De gehele tijdelijke organisatie in Mechelen is in handen van Franchisenemer Marco van Oppens en zijn team. Deze staan tijdens de gehele duur van de werken klaar om de klanten op de tijdelijke locatie te ontvangen. De locatie heeft een ruime parking met meer dan 50 plaatsen waarvan twee uitgerust zijn met laadpalen voor elektrische wagens.

Het pop-up restaurant zal dagelijks geopend zijn van 10:00 tot 23:00 uur. Bestellingen voor thuislevering kunnen tussen 10:30 en 22:30 uur. De opening van het vernieuwde restaurant is voorzien in het najaar van 2024.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best / Traveltopper / YouTube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *