Vrijwilligers planten 2000 bomen in Mechels Robbroek

Natuurpunt plant 2000 bomen op Robbroek

Natuur

2000 bomen op voormalig Sylverstadion

Vrijwilligers van Natuurpunt hebben zaterdag, geholpen door heel wat buurtbewoners, 2000 bomen aangeplant op de terreinen van het voormalige Sylverstadion. Op die manier wordt het bestaande natuurgebied Robbroek meteen een hectare groter, een belangrijk puzzelstuk voor het Natuurpark Rivierenland. 

Natuurpunt en Stad Mechelen planten 2000 bomen op Robbroek
vlnr Schepen Patrick Princen, boswachter Hans Van Praet, Mario Engels, Bert Delanoeije en conservator Roel Schrauwen van Natuurpunt – Copyright foto’s Geert Verhaegen

De boomplantactie werd georganiseerd in samenwerking met de stad Mechelen en het Agentschap Natuur en Bos. Ook Patrick Princen, schepen bevoegd voor Natuur en Groenontwikkeling, kwam de handen uit de mouwen steken. 

Droom van eigenares gaat in vervulling

In 2019 schonk de eigenares de in onbruik geraakte terreinen van het Sylvesterstadion aan Natuurpunt met als doel om er nieuw bos aan te planten. Het voorbije jaar werd de oude kantine en infrastructuur afgebroken en werd het terrein plantrijp gemaakt. 

Dit is meteen de eerste actie van het nieuwe Natuurpunt-beheerteam dat actief is in het gebied rond Stuivenberg. Een beheerteam is een groep vrijwilligers die de handen uit de mouwen steekt om de natuur in topconditie te houden.

Het nieuwe bos is een verbinding tussen de Stuivenbergbaan met het Vrijbroekpark en het Robbroek”, vertelt conservator Roel Schrauwen. “Een nieuw puzzelstuk dat perfect past in het recent aangekondigde Natuurpark Rivierenland.” 

Vrijwilligers planten 2000 bomen in Mechels Robbroek
Vrijwilligers planten 2000 bomen in Mechels Robbroek. Copyright foto’s Geert Verhaegen

Het natuurpark is een nauwe samenwerking tussen de Stad Mechelen, Natuurpunt en het Agentschap Natuur en Bos. Ook op dit perceel zal samenwerking centraal staan. De Stad Mechelen heeft de afbraak van de vroegere voetbalkantine voor haar rekening genomen. Natuurpunt en het Agentschap Natuur & Bos werken samen voor het beheer van het nieuwe bos.

Tekst en foto’s Copyright foto’s Geert Verhaegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *