Plopsaque in Mechelen zomer 2026

Plopsaqua Mechelen : Groen licht voor waterpret!

Openbare Werken Sport Toerisme Vrije tijd

Plopsaqua opent in 2026 in Mechelen

Mechelen, 4 juni 2024 – Plopsa komt naar Mechelen! De stad heeft de omgevingsvergunning voor Plopsaqua Mechelen goedgekeurd. Het nieuwe waterpark, met een investering van 50 miljoen euro, opent de deuren in de zomer van 2026.

Plopsaqua in 2026 in Mechelen
Plopsaqua in 2026 in Mechelen

Waterpret voor jong en oud

Plopsaqua Mechelen wordt gebouwd op de huidige parking van Technopolis. Het park zal bestaan uit twee zones:

Sportieve zone:

 • Een 25-meterbad met 15 banen, “perfect voor zwemclubs, scholen en baantjeszwemmers,” aldus schepen van Sport Mechelen Abdrahman Labsir. “Dit project voorziet niet alleen in de behoeften van scholen, clubs en baantjeszwemmers, maar biedt ook een kwalitatieve ervaring voor recreatieve zwemmers.
 • Een duikzone met een diepte van 4 meter, ideaal voor duikliefhebbers.
 • Een 25-meterbad voor recreatief zwemmen.
 • Een instructiebad voor de allerkleinsten.

Recreatieve zone:

 • Glijbanen voor alle leeftijden en niveaus.
 • Een golfslagbad met licht- en geluidseffecten voor extra plezier.
 • Een wildwaterbaan die je doorheen het park slingert.
 • Een waterspeeltuin met diverse waterspeeltuigen voor de kleintjes.
 • Een peuterbad waar de allerkleinsten veilig kunnen spetteren.
 • Bubbelbaden om te ontspannen.
 • Een buitenzwembad met ligweide om te relaxen in de zon.

Duurzaam en bereikbaar

Door te kiezen voor duurzame oplossingen, wil men de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken. Zo kan je als bezoeker volop genieten van waterpret met een goed geweten.. Er komen zonnepanelen op het dak van het parkeergebouw en warmtekrachtkoppeling wordt gebruikt om energie te besparen. Het water wordt gezuiverd en hergebruikt.

Plopsaque komt naar Mechelen in 2026
Plopsaque komt naar Mechelen in 2026

We zijn er trots op dat we een duurzaam waterpark kunnen bouwen,” zegt Carl Lenaerts, CEO van Plopsa. “We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken en tegelijkertijd onze bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden.

Het park is vlot bereikbaar met de fiets, bus, auto en autocar. Er is een aparte inrit voor gemotoriseerd verkeer en zwakke weggebruikers. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer wordt verbeterd.

Synergie met Technopolis

De komst van Plopsaqua Mechelen is een boost voor Technopolis. Bezoekers kunnen de twee attracties perfect combineren. Er zijn plannen voor combitickets en co-creatieprojecten.

We zijn erg tevreden dat de stad Mechelen de omgevingsvergunning voor de bouw van Plopsaqua heeft toegekend,” zegt Frank Beckx, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Technopolis. “De weg ligt nu open om een nog veel grotere en meer diverse groep van kinderen en jongeren te inspireren met wetenschap en technologie.

Plopsaqua Mechelen: een aanwinst voor Mechelen

Plopsaqua Mechelen wordt een belangrijke toeristische trekpleister voor Mechelen. Het park zal zorgen voor extra jobs en economische groei.

Plopsaque in Mechelen zomer 2026
Plopsaque in Mechelen zomer 2026

“Het is een belangrijke investering voor de stad Mechelen,” zegt Greet Geypen, schepen van Stedenbouw en Stadsontwikkeling. “Het park zal onze stad op de kaart zetten als een attractieve toeristische bestemming.”

Meer dan waterpret

Plopsaqua Mechelen is meer dan waterpret. Het park wil ook een ontmoetingsplek zijn voor gezinnen, vrienden en bedrijven. Er zullen verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd worden, zoals verjaardagsfeestjes, teambuildingactiviteiten en bedrijfsfeesten.

Plopsaqua Mechelen: voor iedereen wat wils

Of je nu een zwemliefhebber bent, een thrillseeker of gewoon op zoek bent naar een leuke dag uit met het gezin, Plopsaqua Mechelen heeft voor iedereen wat wils. Het park is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke dag vol waterpret en plezier.

Extra tips:

PlopsaquaMechelen #Plopsa #Mechelen #Waterpark #Zwembad #Glijbanen #KabouterPlop #MayaDeBij #Samson #Bumba #Duurzaam #Bereikbaar #Technopolis #Toerisme #Economie #Evenementen #Activiteiten #Gezinnen #Vrienden #Bedrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *