Dienst Oncologie AZ Sint-Maarten Mechelen

Vernieuwde dageenheid oncologie AZ Sint-Maarten

Economie Gebouwen

In oktober breidde het dagziekenhuis oncologie van AZ Sint-Maarten uit van 24 naar 40 plaatsen. Deze opschaling is noodzakelijk doordat de zorgvraag voor oncologische behandelingen steeds stijgt. Dankzij een grondig beredeneerd ontwerp is de nieuwe dageenheid volledig afgestemd op het zorgtraject van de patiënt en een efficiënte werkomgeving voor de medewerkers.

Dienst Oncologie AZ Sint-Maarten Mechelen
Dienst Oncologie AZ Sint-Maarten Mechelen
Foto AZ Sint-Maarten

De uitbreiding naar 40 plaatsen, zowel bedden als zetels, op het dagziekenhuis oncologie biedt een antwoord op de verhoogde zorgvraag en de huidige noden. “Het aantal patiënten met kanker neemt steeds toe”, legt oncoloog dr. Katrien De Block uit. “Daarnaast zijn er meer behandelingsmogelijkheden en stijgt de duur van de dagbehandelingen omdat we steeds meer gecombineerde therapieën toedienen. Voor AZ Sint-Maarten is de toenemende oncologische zorgvraag een speerpunt in het zorgaanbod. Naast medische specialisatie zetten we in op psychosociale begeleiding van patiënten en investeren we actief in klinische studies.

Vernieuwde dageenheid

Door grondig stil te staan bij de indeling en de inrichting van de vernieuwde dageenheid is deze volledig aangepast aan het zorgtraject van de patiënt”, benadrukt Cathy Lodewijckx, hoofdverantwoordelijke dageenheid oncologie. “Dat vertaalt zich in een vlotte doorstroming van patiënten en een comfortabele zorgomgeving. Het ontwerp bevat onder andere de nodige privacy in de priklokalen, een centrale wachtzaal met veel licht en aangepaste comfortzetels voor de patiënten.”

Az Sint-Maarten Mechelen
Foto Verschueren Eddy

De medewerkers hebben een efficiënte en aangename werkomgeving nodig om de patiënten op een kwaliteitsvolle en veilige manier te verzorgen. De vernieuwde dageenheid voorziet de nodige uitrusting en technologie in verschillende ergonomisch ingerichte ruimtes, zoals de priklokalen, de verpleegpost en de onderzoekslokalen. De eerste reacties van zowel medewerkers als patiënten zijn zeer positief”, vult Cathy Lodewijckx aan.

Het dagziekenhuis oncologie is een dynamische eenheid binnen een groot regionaal ziekenhuis. Multidisciplinaire samenwerking zit in het DNA van de dienst oncologie en draagt in grote mate bij tot het succes van dit project. Door in te zetten op optimalisatie aan de hand van innovatieve technieken en klinische studies biedt AZ Sint-Maarten accurate oncologische zorg. Het resultaat is meer tevredenheid bij de patiënten en de medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *