Op stap door de zomertuinen met Jeroen

Dahlia en canna in Vrijbroekpark

Natuur Parken en Tuinen Toerisme Vrije tijd

Met JEROEN door de ZOMERTUINEN

Het Vrijbroekpark, menig Mechelaar kent het maar al te goed. Het ligt op wandelafstand van het stadscentrum en is wellicht één van de mooiste openbare parken van Vlaanderen. Als vlogger zal je er me regelmatig zien rondkuieren. De voorbije maanden heb ik dan ook heel wat zomerse beelden bij elkaar gesprokkeld. Het resultaat hiervan kan je sinds deze week bekijken In #vlog 192 onder de noemer ‘Met JEROEN door de ZOMERTUINEN’.

Dahlia bloemen in de zomertuinen van het Vrijbroekpark
Met Jeroen door de Zomertuinen in het Vrijbroekpark te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het Vrijbroekpark ligt voor mij op slechts op 10 minuten wandelafstand. Ik zou het bijna mijn achtertuin kunnen noemen. Alleen ik heb er geen onderhoud aan want het park wordt dagdagelijks netjes onderhouden door een team met fantastische mensen. 

Het werk dat zij hier doen mag zeker geprezen worden. Makkelijk is het niet altijd, zeker als we de zeer droge zomer met nauwelijks regenval in beschouwing nemen. Op de koop toe kwam Covid-19 beter gekend als Corona ook nog is het hard labeur dat zij moeten leveren extra versterken door het dragen van een mondmasker en dit bij buitentemperaturen van meer dan 30 graden !

Maar goed, de beelden die u zal zien in deze reportage daar is eigenlijk een lange periode overheen gegaan. Bij het vloggen probeer ik toch zo goed als mogelijk afwisseling te brengen want het moet tenslotte voor u als kijker aangenaam blijven om naar te kijken. Vloggen doe je meestal alleen, en dat vraagt toch wel voorbereiding en concentratie, en de tijd, die vliegt snel voorbij.

Een uur of twee filmen levert als ik geluk heb een paar minuten beeld op. Als daar dan nog interviews bij komen dan ben ik al snel een paar dagen bezig. Eén van de belangrijkste gegevens om een vlog te maken gespreid over een lange periode zijn de weersomstandigheden. Ik probeer dan ook altijd te wachten tot de weergoden daarboven ongeveer hetzelfde weertype hanteren dan de vorige draaidagen.

Op stap door de zomertuinen met Jeroen
Met Jeroen door de Zomertuinen in het Vrijbroekpark te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

En zo is het gegaan bij het maken van deze vlog reportage ‘Met JEROEN door de ZOMERTUINEN’. Ik ben ergens begonnen net voor de corona uitbraak en heb dan ook rekening moeten houden met de corona maatregelen die ons worden opgelegd. Aangezien deze met regelmaat werden aangepast was het telkens brainstormen van hoe ik het zou aanpakken. En jawel, eind goed al goed. De beelden en de interviews zijn gemonteerd geraakt.  

De zomertuinen waar we o.a de prachtige kleurrijke dahlia’s en de canna planten ook gekend als Indisch bladriet, aantreffen zijn uiteraard de publiekstrekkers in dit deel van het Vrijbroekpark.

Bloemen en bijen in het Vrijbroekpark te Mechelen
Met Jeroen door de Zomertuinen in het Vrijbroekpark te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Vrijbroekpark Mechelen vanuit de lucht
Met Jeroen door de Zomertuinen in het Vrijbroekpark te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Dankzij de welwillende medewerking van de mensen van het Vrijbroekpark werd even tijd vrijgemaakt om me vanuit de hoogwerker beelden te laten schieten van de zomertuinen. Een woordje uitleg over de dahlia’s en de canna’s werd me met de nodige deskundigheid bijgebracht door Jeroen. Hij is verantwoordelijk voor de collectietuinen en wordt bijgestaan door andere medewerkers en vrijwilligers. Samen bepalen ze hoe de tuinen er ieder jaar gaan uitzien en welke verbeteringen er moeten aangebracht worden. Het is geen eenvoudige taak, want ook voor deze mensen met kennis van zaken is het soms zoeken naar bij elkaar passende planten. 

Dahlia bloemen in de Zomertuinen

In het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark want zo noemt het officieel, is men ook nauwgezet bezig met het milieu. Om zo economisch mogelijk te werken worden o.a de bloemen zoveel mogelijk gecombineerd met vaste planten. Niet onbelangrijk zijn ook insecten als bijen en vlinders, waar men planten en bloemen plant die door deze onmisbare beestjes gesmaakt worden. 

Ik kan nog vele bladzijden neerpennen over het Vrijbroekpark, maar dan kan ik beter nadenken over het publiceren van een boek, en dat zit niet in mijn bucketlist.

Met JEROEN door de ZOMERTUINEN
Video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Wil je nog meer te weten komen, dan kan ik u alleen maar aanbevelen om onderstaande video te bekijken. Wil je in de toekomst nog meer van mijn vlogs zien, abonneer je dan op mijn videokanaal Mechelen op zijn Best. Als je daarna op het ‘belletje’ klikt dan ontvang je een melding telkens ik een nieuwe video publiceer. Bedankt en graag tot een volgende aflevering. Uw suggesties zijn welkom !

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best
Deze video is gemaakt met de Canon RP en DJI Osmo Action

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *