Lokale deejays op Parkpop 2023

De zomer is van Mechelen viert 25e editie van Parkpop

Concerten Evenementen Toerisme

Nieuwe huisstijl voor De Zomer is van Mechelen

De Zomer is van Mechelen presenteert een gloednieuwe huisstijl en brengt van juni t.e.m. september weer een gevarieerd aanbod aan festivals, openluchtconcerten en gezellige zomerbars. Van pride tot pogo, van Margriet tot Marokkaanse rai: de 25ste editie van Parkpop wordt gevierd met een mix van verschillende muziekstijlen waarin iedereen zich thuis voelt.

Nieuwe huisstijl voor De Zomer is van Mechelen
Nieuwe huisstijl voor De Zomer is van Mechelen
Copyright Stad Mechelen

De Zomer is van Mechelen maakt van Mechelen een levendige en bruisende stad voor inwoners en bezoekers met cultuur, muziek, sport en entertainment voor alle leeftijden. De elektronische muziekfestivals, We Are Open Air (17 juni) en De Koer (23 en 24 juni), trappen de zomer op gang in de binnenstad.

Een van de hoogtepunten dit jaar is de 25ste verjaardag van Parkpop (29 juni tot 17 augustus). Het afterworkfestival in de sfeervolle Kruidtuin breidt uit met extra edities in het weekend (9 juli, 6 en 12 augustus) en brengt een diverse mix van muziekgenres in een prachtig groen decor. Nieuw deze zomer is de Parkpop voor kinderen waar de kleintjes de muziek bepalen.

Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest vertelt: “Parkpop wordt nog meer een feest voor alle Mechelaars. Van schlager tot mondiale muziek: alle genres passeren de revue. Dat is diversiteit. Ook Mechelse artiesten spelen een hoofdrol in dit uitgebreide programma. Door per avond met andere deejays te werken zorgen we ook voor meer podiumkansen. Artiesten, deejays én publiek zullen per moment anders zijn, maar dat maakt het geheel uniek en ijzersterk.

Afterparty met lokale deejays

Verschillende lokale deejays zorgen na de concerten voor de afterparty, waaronder DJ Safiem alias Sofie Michiels: “Vorig jaar mocht ik op het Feest Podium van Maanrock draaien, wat eigenlijk altijd al een droom is geweest! Ik ben ontzettend blij dat ik opnieuw de kans krijg om dit jaar nu op Parkpop te staan en kan niet wachten om met mijn energetische en vooral guilty pleasure set iedereen te laten dansen of hoe ik het zeg: te laten foaveuh!”

Lokale deejays op Parkpop 2023
Lokale deejays op Parkpop 2023
Copyright Stad Mechelen

35 jaar Frituur Paula

Frituur Paula, de bekendste coverband van Mechelen, viert zijn 35 jaar bestaan tijdens de laatste editie van Parkpop 2023.

Programma
29/06 PARKPOP PRIDE
06/07 BIZKIT PARK
09/07 MECHELEN ZINGT
13/07 RACHID KASMI
20/07 THE GREAT BELGIAN SONGBOOK
27/07 FUNERAL DRESS
03/08 CALACAS PRESENTEERT GNAWA BLACK KOYO
06/08 RADIO OORWOUD- PARKPOP 4 KIDS
10/08 BERRE
12/08 MARGRIET HERMANS
17/08 35 JAAR FRITUUR PAULA

Parkpop en DZIVM 2023
Parkpop en DZIVM 2023

Nog meer zomer !

De Predikheerlijke Zomer (14 juli tot 13 augustus) creëert een intieme setting op de binnenkoer van het Predikheren. Het programma met unieke (jazz)concerten laat cultuurliefhebbers meevoeren op het ritme van de muziek terwijl de avondzon haar warme gloed werpt over het prachtige binnenplein.

Het laatste weekend van augustus is steevast van Maanrock (25 tot 27 augustus). Het jaarlijkse gratis stadsfestival biedt drie dagen lang een programma vol muziek van bekende artiesten en opkomend talent op verschillende podia verspreid over de binnenstad.

Voor de strandliefhebbers is Mechelen Beach (20 juli tot 6 augustus) de plek om naartoe te gaan. Het Douaneplein wordt omgetoverd tot een strandparadijs met gezellige strandbar, ligstoelen, beachvolleybalvelden en een scala aan activiteiten voor jong en oud.

Van 15 t.e.m. 17 september strijkt DANSSTORM neer in Mechelen en sluit de zomer af. Het rondtrekkende dansfestival van Danspunt presenteert dans in al haar vormen via bestaande en nieuwe dansvoorstellingen, workshops, initiaties en toonmomenten op meerdere locaties.

Ontdek het volledige zomerprogramma op www.dezomerisvanmechelen.be.

DZIVM zoekt vrijwilligers
Voor de evenementen tijdens de zomer, zoals Parkpop en Maanrock, is Mechelen Feest op zoek naar helpende handen. Zowel verenigingen als individuen kunnen zich aanmelden bij de M-crew. Interesse? Stuur een mailtje naar info@dezomerisvanmechelen.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *