Prentenboek De Maneblussers

Mechelaars brengen prentenboek uit over de Maneblussers

Literatuur Shopping

Elke Mechelaar kent het verhaal van de Maneblussers. Toch dateert de laatste uitgebrachte tekst over deze eeuwenoude legende al van voor 1900. Tijd om deze verhalen terug nieuw leven in te blazen dachten Jasper De Belder, Joren Steens en Ruben Van de Voorde. Deze jonge creatieve Mechelaars herwerkten de originele teksten naar een prentenboek. Het stevige boek met harde kaft staat vol unieke tekeningen van Inez Maes en is vormgegeven door Broos Stoffels. Met de donkere dagen en de komende feestdagen in het vooruitzicht brengen zij met dit kleurrijke boek ‘De Maneblussers’ een lichtpuntje in de duisternis.

Mechelse Creatievelingen
Mechelse creatievelingen brengen prentenboek ‘De Maneblussers’ op de markt
Foto Stad Mechelen

Mechelse samenwerkingen

Achter de schermen bij het prentenboek 'De Maneblussers'

Het boek kwam tot stand door een samenwerking met verschillende Mechelse partners. Mechelen Feest is één van de samenwerkingspartners. “Net zoals voor vele organisaties, is het ook voor ons zoeken naar nieuwe mogelijkheden binnen de huidige omstandigheden. We engageren ons om ondernemende Mechelaars te ondersteunen waar we kunnen. Jasper, Joren, Ruben, Inez en Broos hebben een prachtig boek uitgewerkt met o.a. verwijzingen naar het Mechels dialect. Ze denken aan een breed publiek, want de torenvormige bladwijzer legt alle Mechelse woorden, plaatsen en gebeurtenissen uit zodat iedereen het boek kan lezen of voorlezen”, aldus Kristof Calvo als voorzitter van Mechelen Feest.

Joren Steens vertelt “Door het samenspel tussen tekst en beeld, geven we een nieuwe dimensie aan een belangrijk deel van de geschiedenis van Mechelen. We proberen elke Mechelaar opnieuw te raken en werken met subtiele verwijzingen naar belangrijke gebeurtenissen en plekken in de stad, mét een knipoog naar het heden” en Jasper De Belder vult verder aan “We hopen zo het verhaal aantrekkelijk te maken voor nieuwe Mechelaars en Mechelaars van de toekomst

Drukkerij Buroform
Drukkerij Buroform boek ‘De Maneblussers’
Foto Buroform

Drukkerij Buroform ondersteunde het vijftal om tot een mooi verzorgd, gedrukt boek te komen. “Het was spannend afwachten op de eerste exemplaren, maar we zijn heel tevreden over het resultaat”, vertelt Ruben Van de Voorde. “Nu hopen dat er onder elke kerstboom in Mechelen dit jaar een pakje van 30 op 23 cm ligt”, lacht Joren.

Extra warm shoppen bij lokale handelaars

De komende maanden hoopt Kristof Calvo dat de Mechelaars hun weg vinden naar de lokale handelaars. “We hopen dat er dit jaar veel Mechelse cadeaus uitgedeeld zullen worden. De lokale handelaars zijn vindingrijk en werken met afhaalpunten en online webshops. Laten we elkaar dit jaar extra warm houden en Mechels moois in huis halen”, besluit Kristof Calvo.

Prentenboek 'De Maneblussers
Binnenzijde prentenboek ‘De Maneblussers’
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Prentenboek De Maneblussers
Prentenboek ‘De Maneblussers’ een ideaal cadeau voor de eindejaarsperiode
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best(

Het boek ‘De Maneblussers’ is vanaf 14 november beschikbaar in verschillende boekhandels in Mechelen of online te bestellen via shop.mariageparfait.be. Na heropening zal het boek ook te koop zijn via Visit Mechelen in de Sint-Romboutstoren. Alle informatie over de verkooppunten is te vinden op onzetoren.be.

Foto’s Verschueren Eddy – Stad Mechelen – Buroform

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *