Kangoeroes dames basket vieren Beker van België in Mechelen

Mechelen kleurt blauw-wit voor bekerwinnaars Kangoeroes

Sport

Kangoeroes dames basketploeg veroveren Beker van België

De dames basketploeg Kangoeroes vierde vrijdagavond hun Beker van België in hun thuisstad Mechelen. Heel wat supporters kwamen hen met een erehaag en luid applaus verwelkomen op de Grote Markt. Na ontvangst op het Mechelse stadhuis werd op het balkon met terechte fierheid de glimmende beker aan de supporters getoond. Twee weken geleden wonnen ze met overmacht de Bekerfinale tegen de Liège Panthers.

De dames basketploeg Kangoeroes uit Mechelen vieren Beker van België
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Zegetocht naar het stadhuis

Stipt op de afspraak werden de dames basketploeg Kangoeroes als bekerwinnaars door supporters feestelijk onthaald. Om het stadhuis te bereiken, moest onze damesploeg dus eerst een blauw-witte erehaag trotseren. Hun zegetocht begon aan de Winketkaai, de thuisbasis van alle Kangoeroes. Vanaf de Grote Markt stapten ze het prachtige stadhuis binnen om via de trouwzaal het balkon op te stappen. Daar showden ze onder zang en luid applaus de Beker van België aan hun ‘KangGang’.  Aansluitend trok iedereen naar op Grote Markt voor een groepsfoto samen met alle aanwezigen.

Een groot aantal supporters van de Kangoeroes verwelkomen de dames basketploeg op de Grote Markt
Foto Verschueren Eddy (Samen op weg met Eddy)
Supporters, staff en spelers Kangoeroes en stadsbestuur voor groepsfoto op Grote Markt stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Nadien werden de dames met aan hun zijde o.a voorzitter Luc Katra, coach Arvid Diels, waarnemend burgemeester Alexander Vandersmissen en sportschepen Abdrahman Labsir verwacht in de Keldermanszaal voor een ceremonie en receptie.

Als schepen van sport vier ik vandaag mee met de damesploeg na hun winst in Namen. Dit deed ik ook op 1 mei 2019 bij de bekerwinst van KV Mechelen. Gelijkwaardigheid is voor mij zeer belangrijk. Via deze ontvangst in ons stadhuis bieden wij de damessport een gelijkwaardig platform aan” speecht schepen Abdrahman Labsir.

Sportief hoogtepunt voor Mechelen

Ook burgemeester Alexander Vandersmissen ziet opportuniteiten voor de toekomst: “Met de bekerwinst zorgen onze dames voor een nieuw sportief hoogtepunt na de successen van de Mechelse schaatsers op de Olympische Spelen. Successen moeten gevierd worden. Ze brengen mensen samen en vooral: ze inspireren onze kinderen om zelf ook te blijven dromen“.

Huldiging Kangoeroes in Keldermanszaal stadhuis Mechelen
v.l.n.r Luc Katra (voorzitter Kangoeroes), Laure Resimont (kapitein) en Alexander Vandersmissen (waarnemend burgemeester Mechelen)
Foto Verschueren Eddy (Instagram)
Voorzitter Kangoeroes basket tijdens toespraak op stadhuis
Foto Verschueren Eddy

Mechelen terug de hoofdstad van het basketbal

Luc Katra, voorzitter van de Kangoeroes, ziet volgens speelster Billie Massey groeikansen na deze overwinning. Katra wil met de Kangoeroes naar de Belgische en Europese top klimmen. De voorzitter besluit: “Mechelen wordt terug de hoofdstad van het basketbal!“. 

Groepsfoto Kangoeroes op balkon stadhuis Mechelen
Foto Verschueren Eddy
Video Verschueren Eddy (Samen op weg met Eddy)

De basketploeg trok met 200 Mechelse supporters naar Namen om de dames in een kolkende zaal naar de overwinning te supporteren. Na een bitsige wedstrijd wonnen ze de Beker van België met een verpletterende score van 83-51 

Benieuwd naar meer ? Kijk dan naar een korte videoreportage van deze huldiging inclusief interviews met voorzitter Luc Katra, kapitein Laure Resimont en sportschepen Abdrahman Labsir op mijn YouTube kanaal ‘Samen op weg met Eddy’. Mis hem niet ! Abonneer u vandaag nog via deze link https://www.youtube.com/SamenopwegmetEddy

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *