Original Kaiserjäger Wien op Midzomerconcert bij Servus Mechelen

Midzomer-weekend van Servus: Een Unieke Belevenis

Concerten Kunst en Cultuur Vrije tijd

Het Midzomerfeestweekend van Servus belooft een uitzonderlijke ervaring te worden. Op 22 juni organiseert de Oostenrijkvereniging Servus een spectaculair Midzomer-weekend in Mechelen, met als bijzondere gasten de Original Kaiserjäger uit Wenen. Deze unieke muziekkapel, die de traditie van de keizerlijke muziekkapel van keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth (beter bekend als Sisi) voortzet, brengt een stukje Weense geschiedenis tot leven.

Original Kaiserjäger Wien op Midzomerconcert bij Servus Mechelen
Original Kaiserjäger Wien op Midzomerconcert bij Servus Mechelen

Een Reis naar de Belle-Époque

De Original Kaiserjäger Wien zijn bekend om hun optredens in traditionele K&K-uniformen in de Hofburg, het voormalige keizerlijke paleis in Wenen. Tijdens dit speciale weekend zullen ze hun indrukwekkende defilés en mini-concerten ook in Mechelen uitvoeren, wat een zeldzame kans biedt om deze historische en muzikale traditie van dichtbij mee te maken. Het Midzomerweekend van Servus neemt je zo mee terug naar de tijd van de belle-époque, toen Oostenrijk en Hongarije nog één groot keizerrijk vormden.

Die Kaiserjäger waren vier Infanterieregimenter der K.U.K. In 1815 beval Keizer Frans I de oprichting van een Keizerlijk Chasseur Regiment. De soldaten van dit regiment werden gerekruteerd door middel van dienstplicht. De diensttijd was aanvankelijk 12 jaar, later 8 en daarna 6 jaar. In 1895 werd de staf versterkt en werd het regiment opgedeeld in vier Jäger-regimenten. Deze kregen de benaming Imperial and Royal 1st, 2nd, 3rd and 4th Tyrolean Jäger Regiment “Kaiserjäger. Het regiment was altijd eigendom van de keizer zelf en de tweede eigenaren en commandanten werden door hem persoonlijk benoemd.

Programma Midzomerweekend

Zaterdag 22 juni

  • 11:00 uur: De Original Kaiserjäger Wien defileren door het Mechelse stadscentrum en geven op verschillende locaties mini-concertjes. Dit is een unieke kans om de pracht en praal van de Weense muziektraditie in de straten van Mechelen te ervaren.
Prof. Werner Hackl is artistiek leider van de Original Kaiserjäger.
Prof. Werner Hackl is artistiek leider van de Original Kaiserjäger.
  • 20:00 uur: Midzomernachtconcert “Mir san die Kaiserjäger” in de Aloysiuskapel van BimSem. Geniet van een avond vol traditionele Weense blaasmuziek met operettemelodieën, marsen, walsen en polka’s van beroemde componisten zoals Johann Strauss, Emmerich Kálmán, Franz Lehár, Carl Michael Ziehrer en Robert Stolz. De muziekkapel staat onder leiding van kapelmeester Prof. Werner Hackl en wordt bijgestaan door de talentvolle solisten Barbara Kajetanowicz (sopraan) en Michael Wagner (tenor).

Praktische Informatie en Reserveringen

Voor meer informatie en reserveringen kun je terecht op de website van de Oostenrijkvereniging Servus: www.oostenrijkverenigingservus.be of telefonisch via 015/33.11.03.

Tickets voor het Midzomernachtconcert op zaterdagavond zijn ook verkrijgbaar bij UiT in Mechelen: www.uitinmechelen.be.

Mis deze unieke kans niet om een weekend lang te genieten van Weense cultuur en muziek in het hart van Mechelen. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor jong en oud!

Tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *