Week van het Afvalteam

IVAREM bedankt medewerkers in de Week van het Afvalteam

Economie

TOPSPORTERS MET LEKKERE GOODIEBAG EN TICKETS KV MECHELEN 

Dit jaar wordt tijdens de nationale campagne Week van het Afvalteam (14-20 november) de nadruk gelegd op de topsportprestaties dat het afvalteam elke week levert. We kennen hem allemaal de ophaalkalender om de vuilzakken, PMD en papier en karton aan de deur te zetten. In Vlaanderen dragen we onze topsporters  (voetbal of veldrijden) op handen. Maar ook het personeel van IVAREM dat zorgt voor jouw afvalinzameling  doet elke dag aan topsport. 

Afvalteam medewerkers IVAREM
Afvalteam medewerkers IVAREM
Foto Verschueren Eddy (Facebook) (YouTube)
Banner van Week van het Afvalteam IVAREM
Foto IVAREM

Wist jij dat de ophalers bijna elke week een marathon lopen. In cijfers omgezet betekent dat dat zij ongeveer 20.000 stappen zetten en meer dan 14.000 Kcal verbranden tijdens een ophaalronde. De recyclageparkwachters op hun beurt sorteren dan weer wekelijks ettelijke tonnen afval en begeleiden wekelijks honderden bezoekers met hun selectieve afvalsoorten. Het is dan ook niet voor niets dat IVAREM, Interafval en VVSG tijdens de  Week van het Afvalteam oproepen om extra hard te supporteren voor jouw afvalteam.” vertelt IVAREM voorzitter Koen Anciaux.  

SUPPORTER EXTRA HARD VOOR JOUW AFVALTEAM 

Het afvalteam van IVAREM bedanken doe je nog het best door je afval correct en op tijd aan te bieden, maar je kan onze collega’s op verschillende manieren bedanken. Zo kan je een kaartje schrijven of tekening  maken en deze aan je afvalzak of container bevestigen. Je kan natuurlijk ook een strik bevestigen aan zak of  container.” vertelt IVAREM-woordvoerder Filip Van Assche. IVAREM staat voor Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen

Voorzitter IVAREM overhandigd Goodiebags
Voorzitter IVAREM overhandigd Goodiebags
Foto Verschueren Eddy

Trakteer van 14 t.e.m. 20 november ons  afvalteam op een dikke duim, een glimlach of iets lekkers als je ze tegenkomt. Je kan hen ook een online  complimentje sturen via www.ivarem.be/afvalteam of download op die pagina de kleurtekening en hang  deze aan je zak of raam. Dit jaar hebben we ook heel veel stickers met Go Afvalteam! verspreid bij de  gemeentehuizen, stadskantoren, bibliotheken, sporthallen of lokale handelaars. Deze kan je ook op je  afvalzak of container kleven om te supporteren voor onze afvalhelden.” besluit voorzitter Anciaux.  

IVAREM GEEFT HET GOEDE VOORBEELD MET GOODIEBAG EN VOETBALTICKETS 

IVAREM geeft alvast het goede voorbeeld. Tijdens de Week van het Afvalteam gaat men alle afvalhelden opzoeken om hen te trakteren op een duurzame en sportieve goodiebag. Zo krijgen ze bv. een heerlijk pak sportmuesli waarmee ze energiek hun afvaltaken kunnen aanvatten. Verder had ook KV Mechelen oog voor de topsportprestaties van ons afvalteam.

Piet Den Boer deelt gratis voetbaltickets KV Mechelen uit
Piet Den Boer deelt gratis voetbaltickets KV Mechelen uit
Foto Verschueren Eddy

Piet Den Boer, oud-speler bij Malinois overhandigde aan alle operationele medewerkers 100 gratis tickets voor de match KV Mechelen – Charleroi in het weekend van 3 februari 2023. Maar ook Racing Mechelen, Lierse Kempenzonen en Lyra steunen de actie ‘Week van het Afvalteam’ en werden vertegenwoordigd door Ivo Andries als Schepen van Sport en Milieu uit de stad Lier.

“Tot slot gaan ook onze bestuursleden (Sylke Pex (SKW)), schepenen (Isabel Glorie (Duffel), Ivo  Andries (Lier), Willy Beullens (Berlaar) en Patrick Princen (Mechelen) en zelfs twee burgemeesters (Rik  Verwaest (Lier) en Sofie Joosen (Duffel) aan de slag bij de infolijn, de recyclageparken en de ophaling. Zo  tonen zij ook hun respect voor de dagelijkse topsportprestaties van onze medewerkers”. 

Ivo Andries Schepen van Sport en Milieu Stad Lier
Ivo Andries (Schepen van Sport en Milieu Stad Lier)
Foto Verschueren Eddy
Week van het Afvalteam
Week van het Afvalteam
Foto Verschueren Eddy

IVAREM doet het in 10 gemeenten

Uiteraard draait IVAREM niet enkel op de afvalophalers en medewerkers op de recyclageparken. Binnen deze organisatie is het een geoliede machine waar o.a ook de dispatching en office medewerkers dagelijks de handen vol hebben om het geheel op een zo goed mogelijke manier draaiende te houden. “

IVAREM bestrijkt met 10 gemeenten dan ook een zeer groot gebied. We kijken dan naar de regio’s Bornem, Puurs, Sint-Amands, Willebroek, Mechelen, Bonheiden, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Duffel, Lier en Berlaar. In cijfers betekent dit dat er dagelijks om en bij acht rondes gereden worden. Bij bijvoorbeeld de zakkenophalers gaat het per vrachtwagen telkens om drie personen die onderling kunnen afwisselen tussen chauffeur en laders” vertelt Vincent Volckaert (Directeur IVAREM).

Na de vuilophaling wordt alles verzameld en wordt dan verder weggevoerd naar een afvalverwerkingsinstallatie in de gemeente Geel. Daar wordt het huishoudelijk afval verkleint, onttrokken van water en metalen verwijderd, Het mede daarom dat het heel belangrijk is dat we goed sorteren en zo weinig mogelijk restafval produceren.

Dispatchers voor planning en onderhoud wagenpark aan het werk bij IVAREM
Dispatchers Kevin en Gino voor planning en onderhoud wagenpark aan het werk bij IVAREM
Foto Verschueren Eddy
Dispatchers voor planning en onderhoud wagenpark aan het werk bij IVAREM
Dispatchers Gino en Kevin voor planning en onderhoud wagenpark aan het werk bij IVAREM
Foto Verschueren Eddy

Enkele topprestaties van ons afvalteam in cijfers:

50 laders en chauffeurs gaan dagelijks op pad om het afval op te halen bij ongeveer 110.000 gezinnen. 

– In 2021 werden er meer dan 2 miljoen afvalcontainers geledigd. 

– Elke dag zijn er 2 IVAREM – medewerkers aan de slag om 356 glasbollen en de daarbijhorende  bovengrondse glassites spik en span te houden.

11 recyclageparken doen hun deuren open voor 285.000 inwoners. Onze 35 recyclageparkopzichters  staan steeds klaar met de nodige tips en tricks voor elke bezoeker. 

– In 2021 kregen onze recyclageparken 526.163 bezoekers over de vloer. De laatste editie van het Mechelse Maanrock kon ter vergelijking slechts op één vijfde van dit aantal rekenen. – Onze toppers halen jaarlijks 35 miljoen kg aan restafval op.  

Ook in 2022 blijven de 157 IVAREM-medewerkers gaan voor een nette omgeving in de 10 gemeenten  waarmee er een samenwerking bestaat. 

Week van het Afvalteam 2022 IVAREM MECHELEN
Video Verschueren Eddy

Tekst, foto(s en video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best/Traveltopper)

1 thought on “IVAREM bedankt medewerkers in de Week van het Afvalteam

  1. Sta me toe deze “goednieuwsshow” een beetje te relativeren. Petje af voor zij die papierafval verzamelen, maar hoegenaamd niet voor de parkwachters v/d recyclageparken die – althans in Wbk. – geen greintje respect betonen voor bereidwillig sorterende senioren. Het behoort niet tot hun TAKENPAKKET om die minderheid van hun KLANTEN een handje toe te steken, weigeren om de containerdeur te openen en ontgoochelden door te sturen naar PUURS-ST.AMANDS : we gaan met Ivarem Wbk. op achteruit in plaats van vooruit !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *