Niek De Meester directeur Speelgoedmuseum Mechelen

Niek De Meester nieuw directeur Speelgoedmuseum

Erfgoed Musea Toerisme

Sinds 1 juni heeft het Speelgoedmuseum in Mechelen met Niek De Meester een nieuw algemeen directeur. Hij zal instaan voor het management van het huidige museum én voor de verdere voorbereiding van het nieuwe Speelgoedmuseum.

Speelgoedmuseum Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Een jongensdroom die uitkomt

Niek De Meester werkte voordien op het kabinet van Benjamin Dalle, de Vlaams minister van Jeugd, en is dus bekend met de sector. In een verder verleden werkte hij ook als stafmedewerker bij de socioculturele organisatie OKRA vzw.

Als Mechelaar heeft hij doorheen de jaren meerdere keren het museum met veel enthousiasme bezocht: “Zowel als kind en als jonge vader ben ik vaak over de vloer geweest om te genieten van de wondere wereld van spel en speelgoed. Dat ik nu zelf met het team hierachter aan de slag kan is als een jongensdroom die uitkomt.”  

Niek kijkt er al naar uit om binnenkort met zijn gezin een bezoek te brengen aan de eerste tentoonstelling onder zijn hoede ‘My Little Pony: 40 jaar magie’. De gloednieuwe expo is in het museum te bezichtigen vanaf 24 juni, magie gegarandeerd.

Niek De Meester directeur Speelgoedmuseum Mechelen
Niek De Meester directeur Speelgoedmuseum Mechelen
Foto Speelgoedmuseum Mechelen

Niek komt graag speels uit de hoek en heeft al jaren een bijzondere affiniteit met het thema:  “Spelen is voor mij in de eerste plaats geweldig plezant. Dat principe wil ik nog veel meer integreren in het museum. Volgens mij biedt de geplande verhuis naar het nieuwe station van Mechelen een unieke kans om hier voluit voor te gaan.  We moeten de ambitie hebben om onze bezoekers met een interactieve en leerrijke ervaring te verrassen.”Een ander aspect waarom hij voor het Speelgoedmuseum gekozen heeft is de bijzondere plaats die de organisatie in de samenleving wil innemen: “Ik vind het fantastisch om te verdwalen in de bijzondere collectie die het museum door de jaren heen heeft opgebouwd. We moeten dit erfgoed zo toegankelijk mogelijk maken en het belang van spel en speelgoed voor de samenleving in de verf te zetten. Want iedereen speelt, het verbindt mensen.”

Tekst en foto Speelgoedmuseum Mechelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *