18de eeuws shop Göteborg inSpeelgoedmusuem Mechelen

Speelgoedmuseum scoort met LEGO

Evenementen Kinderen Musea Vrije tijd

Krokusvakantie was topper voor Speelgoedmuseum

De krokusvakantie lokte heel wat volk naar het Speelgoedmuseum te Mechelen. In totaal mocht het museum tussen zaterdag 2 maart en zondag 10 maart maar liefst 5.500 bezoekers verwelkomen.

Tempelcomplex Cambodja in Speelgoedmusuem Mechelen
Foto Speelgoedmusuem Mechelen

De zoektochten en workshops die het team van Speelgoedmuseum elke vakantie organiseren kan veel gezinnen bekoren. Absolute topdagen waren zaterdag en zondag wanneer de LEGO beurs georganiseerd door de Belgian LEGO User Group (BeLUG) doorging . Per dag stond de teller tussen de 500 en 845 bezoekers. Topper was uiteraard het weekend met 880 bezoekers op zaterdag en 934 LEGO fans op zondag.

Creatieve bouwwerken op LEGO beurs

Tal van stands opgesteld door de BeLUG leden, kregen bewonderende blikken van de bezoekers. Er waren dan ook opvallende en vooral inspirerende creaties en sculpturen te bekijken.

Middeleeuws kasteel in LEGO blokken in Speelgoedmusuem Mechelen
Middeleeuws kasteel met LEGO blokken gebouwd op tentoonstelling Mechelen
Foto Speelgoedmusuem Mechelen

Zo was er een zelfgemaakt Middeleeuws kasteel, in elkaar geknutseld door BeLUG lid Bart Michielsen, dat in november vorig jaar al te bewonderen was op Brickmania in Antwerpen. Ondertussen groeide het ontwerp en bouwde Bart er nog een kasteel, nog meer gedetailleerd, bij dat in primeur in het Speelgoedmuseum te ontdekken was.

En wat denk je van een zelfgemaakte replica van de Flying Dutchman uit Pirates of the Caribbean, gebouwd door Stefan Eeckman ? Of een replica van het 18e-eeuwse Zweeds East Indiaman schip Götheborg in elkaar gebouwd door Maxim Ilegems.

Met LEGO kun je eigenlijk bijna alles verwezenlijken. Historische gebouwen werden blokje voor blokje nagebouwd. De Sint Annazaal van het Begijnhof van Kortrijk door Peter Seynhaeve.  Maar ook een replica van het tempelcomplex Ankor Wat uit Cambodja, gebouwd door Sieger Dourée. Het aanbod van exposanten stelden met trots hun MOC’s (My Own Creations) tentoon.

18de eeuws shop Göteborg inSpeelgoedmusuem Mechelen

Creatievelingen nemen prijs in ontvangst

Een LEGO beurs is niet alleen kijken en likkebaarden van al dat moois, maar zoals het hoort op een beurs waren er ook enkele verkoopstands waar je, nieuwe en tweedehands, LEGO gadgets, sets en onderdelen kon vinden.

LEGO bouwers nemen prijzen in ontvangst in Speelgoedmusuem Mechelen
Foto Speelgoedmusuem Mechelen

Het Speelgoedmuseum zet ook sterk in op workshops, en dat was nu niet anders. Het was enkel aansluiten bij workshops of zelf aan de slag gaan in bouwhoekjes.

Afgelopen zomer organiseerde het Speelgoedmuseum een bouwwedstrijd waar creatieve bouwers werden uitgedaagd met een eigen creatie op de proppen te komen. Hieruit kwamen twee winnaars uit de bus. De publieksprijs ging naar Gelder Coudenys (12 jaar) uit Brugge met zijn creatie Gelder Coaster. De prijs van de jury van het Speelgoedmuseum was weggelegd voor Victor Vereyser (8 jaar) uit Bonheiden met zijn Vliegende paling.

LEGO Expo

Op 20 maart stellen de deelnemers van de FIRST LEGO League Junior hun afgewerkte projecten voor tijdens het expo moment. De LEGO tentoonstellingHET LEGO BLOKJE 60 jaar creatief bouwplezier ‘ wordt wegens succes verlengd tot en met 30 september 2019. De kunstwerken van de twee winnaars van de bouwwedstrijd zullen in dit weekend in de tentoonstelling worden geplaatst.

Meer info Speelgoedmuseum op hun website

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s Bart Michielsen en
Linda Van der Auwera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *