Nieuwe Bewoner in ZOO Planckendael: Een Warm Welkom voor Zanna!

Dieren Toerisme

Het is een opwindende tijd in ZOO Planckendael, gelegen in het landelijke Muizen, een deelgemeente van de prachtige stad Mechelen. Het dierenpark werd verblijd met de komst van ttwee bultig kameeltje Zanna pasgeboren dochter van Neela.

Kameel Neela bevallen van dochter Zanna in ZOO Planckendael bij Mechelen
Kameel Neela bevallen van dochter Zanna in ZOO Planckendael bij Mechelen
Foto credit Jonas Verhulst

Kameeltje geboren op regenachtige dag

Na een zwangerschap van maar liefst dertien maanden, bracht Neela op een regenachtige dag haar gezonde kleintje ter wereld. Verzorger Jeroen deelde zijn opwinding over de geboorte: “De bevalling zelf was heel spannend. Het regende die dag heel fel, waardoor we Neela en haar jong snel naar binnen hebben gebracht. Daar hebben we kleine Zanna warm gewreven en al de eerste biest gegeven. En oef, ze doet het goed. Dankzij het ganse team van verzorgers en dierenartsen huppelt ze al enthousiast rond!

Een avontuur wacht in Azië continent

Kameeltje Zanna geboren in ZOO Planckendael
Kameeltje Zanna geboren in ZOO Planckendael @Jonas Verhulst

Zanna wordt liefdevol verwelkomd door haar trotse vader Vincent en haar zorgzame grootmoeder Badia. Samen zullen zij binnenkort de bezoekers begroeten voordat ze hun avontuur beginnen in het Aziatische gedeelte van de ZOO, of misschien besluiten ze een uitstapje te maken naar het populaire restaurant Toepaja.

Belang van natuurbehoud

Het toevoegen van deze nieuwe leden aan de ZOO-familie brengt niet alleen vreugde onder de verzorgers en bezoekers, maar het draagt ook bij aan het behoud van deze prachtige diersoorten. Het is een reminder van het belang van natuurbehoud en de rol die dierenparken spelen in het behoud van bedreigde diersoorten over de hele wereld.

Een dagje uit in ZOO Planckendael

Kom langs en ontmoet Zanna en Neela zelf! Een bezoek aan ZOO Planckendael is niet alleen een leuke dag uit, maar het draagt ook bij aan het behoud van onze natuurlijke wereld.

Meer weten ? Kijk en luister naar de video

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s Jonas Verhulst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *