Nieuwe geboorte van een Moormaki in ZOO Planckendael

Nieuwe Geboorte in ZOO Planckendael: Welkom, Kleine Moormaki!

Dieren Toerisme

Vreugdevol Nieuws in ZOO Planckendael

In ZOO Planckendael is er opnieuw vreugdevol nieuws te melden! Voor het vierde jaar op rij kunnen we mama Kimmie samen met papa Oreo feliciteren met de komst van een schattige nieuwe bewoner. Een kleine moormaki heeft het levenslicht gezien. Het is een ware traktatie voor de bezoekers om dit jonge wondertje al te kunnen bewonderen.

Nieuwe geboorte van een Moormaki in ZOO Planckendael
Nieuwe geboorte van een Moormaki in ZOO Planckendael

Harten smelten bij het zien van mama en baby

Het jong, gehuld in een lichtbruine vacht met schattige witte oorpluimpjes, klampt zich stevig vast aan zijn moeder. Verzorger Jany deelt enthousiast: “Het is hartverwarmend om moeder en jong samen te zien. Kimmie toont zich als een zorgzame mama terwijl ze rustig door het doorloopverblijf wandelt met het jong stevig aan haar buik vastgeklemd.

Meisje of jongen? De tijd zal het uitwijzen

Moormaki’s hebben een grijze-zwarte vacht bij de geboorte. Na een paar weken krijgen de vrouwtjes hun kenmerkende bruine kleur. Het geslacht wordt meestal na vier tot acht weken duidelijk. Verzorger Jany vertelt vol spanning: “Op basis van de huidige kenmerken lijkt het er sterk op dat dit het vierde opeenvolgende meisje zal zijn. We wachten nog even op het geslacht om een naam te kiezen, maar we hebben al wel een lijstje met mogelijke kanshebbers.

Belangrijke bijdrage aan behoud van bedreigde diersoort

Nieuwe geboorte van een Moormaki in ZOO Planckendael
Nieuwe geboorte van een Moormaki in ZOO Planckendael

De geboorte van deze kleine moormaki is niet alleen een reden tot vreugde voor ZOO Planckendael. Het is ook een stap in de richting van het behoud van de bedreigde diersoort. Dit is de vierde geboorte op rij in het doorloopverblijf van de maki’s. Dat toont aan dat het kweekprogramma zijn vruchten afwerpt. De moormaki, ook wel bekend als lemuur, wordt helaas bedreigd door diverse factoren. Denk aan habitatverlies, illegale handel in huisdieren en jacht omwille van vlees en vacht.

Kom langs en bewonder dit schattige moormaki’tje zelf!

Voor degenen die meer willen weten over deze schattige wezentjes, organiseert ZOO Planckendael dagelijks om 14u30 een verzorgersbabbel in het doorloopverblijf. Een kans om meer te leren over de nieuwste aanwinsten en het belangrijke werk dat wordt verricht voor het behoud van deze prachtige diersoort.

De geboorte van deze kleine moormaki, maakt deel uit van een bredere inzet voor het behoud van bedreigde diersoorten. ZOO Planckendael zet haar missie voort om de diversiteit van het dierenrijk te behouden en te beschermen voor toekomstige generaties.

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s Jonas Verhulst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *