Warm Welkom Weekend lokt massa volk naar Mechelen

Warm Welkom Weekend lokt veel volk naar Mechelen

Evenementen Shopping Toerisme

Handelaars en horeca verwennen shoppers

Het Warm Welkom Weekend bracht heel wat bezoekers naar Mechelen. Vrijdag, zaterdag en zondag etaleerden de handelaars in de binnenstad hun nieuwe collecties. Ook de horeca mocht bij deze na-zomerse dagen de handen uit de mouwen steken op de drukbezochte terrassen

Warm Welkom Weekend lokt massa volk naar Mechelen
Warm Welkom Weekend lokt massa volk naar Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Toerisme en shopping doet het fantastisch

Ik heb het al een tijd in de mot, en mijn vermoeden werd het voorbije weekend bevestigt. Mechelen zit als shoppingstad duidelijk in de lift. Dat het niet alleen Mechelaars zijn is ook een vaststelling. Tussen de massa volk ontving ik signalen uit andere landstreken. Frans, Limburgs, West-Vlaams, Kempens, … Dat is uiteraard zeer goed nieuws toch ? Dat betekent dat men onze mooie stad tot ver buiten de stadsgrenzen volgt.

Horeca terrassen populair tijdens Warm Welkom Weekend
Horeca terrassen populair tijdens Warm Welkom Weekend
Foto Verschueren Eddy

De corona pandemie heeft de handel en wandel sterk aan banden gelegd. Bij zowel handelaars als horeca was het nagelbijten, en hopen dat het normale leven snel zou terugkeren. Zowel de stad als vzw Mechelen Meemaken hadden aangekondigt alle registers open te trekken. Het Warm Welkom Weekend is iets waar ik persoonlijk graag naar uit kijk. Op een weekend als dit zie je dat de veerkracht bij iedereen aanwezig was en is. Bijna alle winkels hadden de deuren geopend, iets wat op andere koopzondagen niet altijd het geval is. 

Warm Welkom Weekend is een beleving

Het Warm Welkom Weekend betekent nieuwe collecties maar ook kortingen, en hier en daar een hapje en een drankje. Als kers op de taart kan en mag animatie niet ontbreken, want ook shoppers lusten wel een streepje acrobatie, flashmobs en muziekacts. 

Circuasacts op Warm Welkom Weekend in de stad Mechelen
Circuasacts op Warm Welkom Weekend in de stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy
Radio Botanique enternatint op Warm Welkom Weekend
Radio Botanique dj’s entertainen shoppers op Warm Welkom Weekend
Foto Verschueren Eddy
Muzikale acts op Warm Welkom Weekend in Mechelen
Muzikale acts op Warm Welkom Weekend in Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Lokaal shoppen moet een beleving zijn en daar slaagt men in Mechelen zeker wel in. Zo ontmoette ik in de Bruul het bekende dj-trio Radio Botanique. De mannen waren duidelijk in vorm en konden een groep kinderen aanzetten tot een kabouterdansje, dit tot jolijt van de voorbijgangers. Toch moet ik toegeven dat ik heimwee had naar de modeshows, maar besef ook dat men met regelmaat het decor moet vernieuwen. Nieuw waren de mini-podia die men op locaties als de Onze-Lieve-Vrouwestraat, Ijzerenleen en Steenweg had opgesteld. Een goed idee, al heb ik vastgesteld dat de aangegeven tijden niet altijd gerespecteerd werden.

De Shopping-Shuttle die is intussen al goed ingeburgerd. Aan de stopplaats tegenover het stadhuis was het een op en afrijden van de gratis pendelbusjes. Wat dit betreft is deze dienst een schot in de roos.

Animatie met flashmobs op Warm Welkom WeekendFoto Verschueren Eddy
Flashmobs op Warm Welkom Weekend Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Winkelen in de Maneblussersstad, daar hoor ik graag uw reactie over. Alléén vrijblijvend hé. Zelf heb ik nog 1 tip voor de ondernemers in Mechelen. Heb je ooit al gehoord van ‘Frühshoppen’ ? 

In heel wat landen is dit een succesverhaal. Frühshoppen wordt in principe georganiseerd op zondagmorgen tussen 10.00 en 13.00 uur. De bedoeling is dat lokale handelaars wekelijks of maandelijks afwisselend samen hun producten voorstellen op een locatie in het stadscentrum. Dit kunnen korte modeshows zijn, een kappersbeurt in openlucht, parfums voorstellen, … en dit alles met bijvoorbeeld een ontbijt of andere snacks. Het wordt pas een beleving als het evenement muzikaal opgeluisterd wordt door een (plaatselijk) artiest, met de mogelijkheid tot dans. Wat denk je Mechelse handelaars, ben jij voorstander van mijn idee ?

Het Warm Welkom Weekend in Mechelen was een topper in het jaar 2021
Video Verschueren Eddy
Warm Welkom Weekend – Maart 2022 – Stad Mechelen
Video Verschueren Eddy (Samen op weg met Eddy)

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *