Kampioenenhulde Stad Mechelen 2019

Sport Kampioenenhulde in Stadsschouwburg

Sport

Stad Mechelen zet sportkampioenen in de bloemetjes

Met de jaarlijkse kampioenenhulde lauwert stad Mechelen sportkampioenen die in 2018 een titel behaalden. Schepenen Alexander Vandersmissen en Labsir Abdrahman en
Ellen Naegels onder-voorzitter van Sportraad, mochten meer dan 100 bekers uitreiken aan de aanwezige sportkampioenen.

Kamioenenhulde Stad Mechelen in Stadsschouwburg
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Jaarlijks vinden er heel wat sportevenementen plaats in Mechelen. Hiermee kunnen we met zekerheid zeggen dat wij wonen in een sportieve stad. De kampioenenhulde is de kers op de taart voor zowel individuelen als sportploegen. als dank voor hun prestaties. Ik ben voor u poolshoogte gaan nemen, en ben te voet door de regen, kwestie van sportief te starten, naar het evenement gewandeld.

Gepassioneerde sportfanaten

Mechelse sportkampioenen die in 2018 een titel behaalden, gaande van provinciale kampioenen tot wereldkampioenen, werden er in de bloemetjes gezet. Er werden ook trofeeën uitgereikt voor sportlaureaten in verschillende categorieën zoals de Sportbelofte, Sportverdienste, de G-Sporttrofee en tot slot de Sporttrofee.

Kampioenenhulde Stad Mechelen 2019
Sportkampioenen Stad Mechelen gevierd
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

In de Stadsschouwburg was het woensdagavond dan ook gezellig druk. Bij de laureaten voelde ik de spanning. Nagelbijtend hun verdiende moment afwachten, tot ze op het podium geroepen werden.

Met korte tussenpozen werden de sportievelingen door presentator
Niels Daniel (RTV) op het podium geroepen om hun verdiende prijs in ontvangst te nemen. Zo nu en dan werden gehuldigden onderworpen aan een interview, waardoor we meer te weten kwamen van wat zich achter hun passie afspeelt.

De Mechelse Rom-Skippers brachten tussendoor enkele ontspannende entertainende momenten met dat waar ze goed in zijn, touwspringen !.

Kampioenenhuldiging

Trofeeën werden uitgereikt aan de provinciale, Vlaamse, Nationale, Europese en Wereldkampioenen van het jaar 2018. Deze editie werden er alweer twee wereldkampioenen in de bloemetjes gezet, Ropeskipper Anna Kestens in de discipline Freestyle en Vincent Valkenaers wereldkampioen in het windsurfen in de discipline Speed Nautical Mile.
De deelnemers aan de Special Olympics ontvingen ook een trofee.

De kampioenenhuldiging is een mooie jaarlijkse traditie en een bekroning voor de geleverde prestaties, naast de kampioenen wil ik iedere sporter en trainer een schouderklopje geven en bedanken voor zijn of haar inzet en passie voor de sport in Mechelen”, zegt sportschepen Abdrahman Labsir

Sportschepen Abdrahman Labsir huldigt de Sportkampioenen
Foto Verschueren Eddy (mechelen op zijn Best)

Hulde aan sportlaureaten

De stad Mechelen bracht ook hulde aan sportlaureaten in verschillende categorieën. Iedereen kon een kandidatuur indienen, hoewel een eerste selectie onmiddellijk gebeurde door de Sportdienst aan de hand van enkele ontvankelijkheidsvoorwaarden.

Bekers voor de Sportkampioenen Stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Deze voorwaarden kwamen voor een groot deel overeen met leeftijdsvereiste van minstens 16 jaar, met woonplaats in Mechelen of aangesloten bij Mechelse club, en die uitzonderlijke prestaties aflegde het afgelopen kalenderjaar met een nationaal/internationaal karakter. Maar ook met een sport die erkend is door Sport Vlaanderen of B.O.I.C. kwam in aanmerking  Na de controle door de Sportdienst, volgde een stemronde door de Stedelijke Sportraad waarbij één laureaat gekozen werd.

G-Sport zit in de lift

De G-Sporttrofee ging uit naar Bart Casteels van AC Lyra. Zijn resultaten spreken voor zich, maar daarbij heeft hij ook een enorm clubhart. Telkens als er een wedstrijd is of iets anders te doen is op de piste staat hij als eerste klaar om te helpen.

Alexander Vandersmissen huldigt Sportkampioenen Stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

G-sport is belangrijk voor het stadsbestuur. Als schepen voor personen met een beperking vind ik het dan ook cruciaal dat we de sporters in de bloemetjes zetten tijdens deze jaarlijkse huldiging. De prestaties van Bart Casteels van atletiekclub Lyra verdienen deze keer extra aandacht. Met onder meer een gouden medaille op het BK speerwerpen, verschillende topprestaties op de provinciale kampioenschappen en ook met zijn winst op de Special Olympics beleefde Bart echt een topjaar!”, aldus Alexander Vandersmissen, schepen van Personen met een Beperking.

Mechelen heeft heel wat sportief talent

De trofee voor Sportbelofte was voor Hannelore Tuyteleers (16). Ze staat binnen de tumblingwereld bekend als een groot, opkomend springtalent. Zij behaalde stuk voor stuk uitzonderlijke prestaties zoals Vlaams en Belgisch kampioen. Als we weten dat dit bovendien nog maar het tweede jaar was waarin zij op het allerhoogste niveau meedoet, is dit een puike prestatie. Zonder topsportstatuut weet Hannelore de vele trainingsuren, internationale wedstrijden en studies met succes te combineren. Het is die drive van hard werk waarmee ze een voorbeeld vormt voor de vele jonge gymnasten binnen de Mechelse turnclubs. Haar titel van sportbelofte heeft ze dus dik verdiend.

Bart Thijs ging met de trofee voor Sportverdienste lopen. Deze trofee is voor iemand die zich uitzonderlijk en jarenlang ingezet heeft voor de sport in een of meerdere van volgende aspecten: training, begeleiding, organisatie, omkadering, journalistiek, leiding, promotie, animatie, uitstraling, onderzoek, studie, sportgeneeskunde … Bart Thijs is voorzitter van SP&O sinds 2006 en heeft de club met succes geprofessionaliseerd, mede-organisator van het spraakmakende en grootse “Triatlon Mechelen”, trainer van “SP&O-SIMAC topteam” met 5 Belgische kampioenen, actief triatleet, Ironman, mede-oprichter en bezieler van de topsportschool in Gent, voormalig lid van de GymFed, lector aan de Odisee Hogeschool op de sportcampus Parnas en alsof dat nog niet genoeg was is hij ook nog auteur van een nieuw handboek voor turnen en freerunnen op club- en schoolniveau “Turn IT on”.

De Sporttrofee werd uitgereikt aan Celine Vrancx van de Mechelse Waterski Klub. Deze dame heeft in 2018 tal van titels behaald en het Belgische records in Tricks verbeterd. Record is nu 1330 punten. Ze behaalde goud op het Belgisch kampioenschap ‘Blootvoet’ in zowel haar eigen leeftijdscategorie als in de open leeftijdscategorie en dit in de disciplines Slalom, Tricks en Overall. Maar ook kan ze pronken met een gouden medaille van het Europees kampioenschap Tricks en Overall in eigen leeftijdscategorie.

Stad Mechelen fier op zijn sportievelingen

De nieuwe Sportschepen Labsir, is trots dat hij zoveel sportkampioenen in de bloemetjes kon zetten. “Dit bewijst nog maar eens dat de stad Mechelen veel sportief talent huisvest of/en traint. Talent is één aspect, maar ook de mentale conditie, de wilskracht, doorzettingsvermogen en een sterke dosis lef zorgen ervoor dat je kan uitblinken in een sport. Net daarom verdienen deze kampioenen het om op deze hulde extra in de kijker te worden gezet. Een welgemeende proficiat! Maar ook trainers, ouders en familie die er altijd zijn om te supporteren en aan te moedigen of gewoon ervoor zorgen dat je elke keer weer op  je training staat, ook voor hen doe ik mijn petje af! Want hun onvoorwaardelijke steun en blijvend engagement spelen ook een rol in jullie succes

Na de officiële momenten werd iedereen door de stad nog getrakteerd op een hapje en een drankje in de bovenzaal van de Stadsschouwburg. Onze sportieve Mechelaars kunnen nu met volle moed en voldaan, uitkijken naar de volgende Kampioenenhulde op 21 april 2020.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *